Víkend na zámku v Plumlově patřil pohádkám a více než hodinová prohlídka rozhodně nezklamala. U tradičních českých pohádek se v zámeckých prostorách bavili malí i velcí. Od desáté hodiny až do devatenácté se tak každou hodinu tvořily fronty a během prohlídky kromě tří pohádek nescházel i tanec, do kterého se mohli rodiče společně s dětmi zapojit. Úsměvy na tvářích všech návštěvníků při odchodu mluvily za vše.

Krásné zámecké prostory tentokrát zahalené do dobových kulis a kostýmů známých českých pohádek neměly chybu. Po vstupu do zámku čekala na návštěvníky první ze tří pohádek, konkrétně se jednalo o českou klasiku Strach má velké oči, kde lstivá čarodějnice Maggi a loupežník Bujón tropili řádnou neplechu. I přes všechny nástrahy v lesní chaloupce se ale podařilo zamilovanému dřevorubcovi Filipovi svou Lesněnku vysvobodit z moci zlé dvojice a zachránit tak les před zkázou.

Kousek dál byla pro návštěvníky připravena druhá ze známých českých pohádek. Tentokrát se ocitli ve mlýně, kde se usadil Jindřich, který si chtěl ve světě najít princeznu. Tu nakonec našel přímo ve mlýně a přítomní se mohli pobavit především vystoupením čerta, jenž se námluvy snažil překazit.

Závěrečná pohádka přítomné zavedla k princi Velenovi, kterému se za pomoci Večernice podařilo během jediného večera provdat všechny tři sestry, za což si od svého otce vysloužil vyhazov, dokud sestry nepřivede zpět. I přes veškeré peripetie, které nastražil zlý Mrakomor, vše dobře dopadlo, princ během šermířského boje s přispěním svých švagrů zlo přemohl.