Letos se již pošesté uskuteční v Kolářových sadech soutěž ve vaření kotlíkových gulášů. Charitativní akci pořádá Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s Jiřím Petriciusem pod záštitou Zdravého města Prostějov. Jistě se bude na co těšit: dospělí budou moci ochutnat výborné guláše a pivo, děti si zase užijí atrakce, výstavu teddy králíčků a vyzkoušejí si různé sporty.

Po dvouleté odmlce se do Kolářových sadů vrací oblíbená soutěž ve vaření kotlíkových gulášů. Jako vždy budou moci všichni vařit tuto dobrůtku z jakéhokoliv druhu masa a soutěže se má zúčastnit kolem desítky družstev. „Vše si musí družstva připravit přímo na místě včetně jejich pracoviště. Není možné přijít již s něčím hotovým,“ vzkázala Milada Sokolová, předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova. „Každý z nás je zvyklý vařit podle rodinných receptů a proto je mnohdy chuť nabízených gulášů zcela rozdílná. V tom je to kouzlo, lidé zkouší, porovnávají, vyptávají se na složení...“

Program bude opět velmi nabitý. Děti se budou moci těšit ze spousty atrakcí, z výstavy teddy králíčků, budou si moci vyzkoušet netradiční sporty jako lakros, kroket, discgolf, cornhole či pétanque. „Účast přislíbila i Městská policie Prostějov s laserovou střelnicí, opileckými brýlemi, sokolník předvede ukázku dravého ptactva i sokolnictví. Nebude chybět živá hudba, po celý den bude vystupovat několik kapel,“ láká návštěvníky předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova.

Samotné guláše budou hotové kolem poledne, takže určitě vyrazte na oběd. Kromě toho bude připraveno i další občerstvení – limonáda, pivo, sladkosti nebo cukrová vata. „Na vaření kotlíkových gulášů je nejvhodnější dorazit s prázdným žaludkem...,“ usmála se hlavní organizátorka akce. „Předpokládám, že jedním z týmů bude i tým v čele s mým manželem. Bohužel prozatím nikdy nevyhrál, ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy,“ přidala natěšeně Milada Sokolová.

 

KDY: SOBOTA 4. ČERVNA, 9:00 HODIN

KDE: KOLÁŘOVY SADY (U HVĚZDÁRNY), PROSTĚJOV

 

21 gulase2