Tradiční seriál PROMĚNA IMAGE měl v měsíci květnu slavnostní ráz, májový díl totiž nesl pořadové číslo 70. Právě tolik vítězek či vítězů již prošlo svojí změnou zaštítěnou PROSTĚJOVSKÝM Večerníkem. Dominantní skupinu představovaly ženy, našlo se ale i několik odvážných mužů, manželských nebo partnerských párů. Účastníci byli nejen z mnoha míst Hané a české vlasti, ale i ze Slovenska. Na svůj velký den s Večerníkem vzpomíná například dáma od Košic, v minulosti dosáhla sláva projektu až hranic Prahy, Ostravy, Olomouce či Vyškova, vědí o něm v Havířově či například na Bouzově. Jak je již známo, cílem našeho projektu není jen pouhá změna vzhledu, ale vnitřní rozkvět každého, kdo si seriálem projde. Protože k čemu změna vzhledu, když v duši chybí sluníčko, radost a motivace. A to je právě jeden z důvodů, proč PROMĚNA IMAGE funguje již neuvěřitelných sedm let. A jak dopadlo ono májové klání se sedmdesátkou v zádech? To se můžete dočíst na následujících řádcích...

V květnovém dílu seriálu PROMĚNA IMAGE s pořadovým číslem 70 rozkvetla další dobrá duše, kterou v sobě ukázala Monika Nováková z Prostějova. Vítězka májového klání se přihlásila poté, co naznala, že se potřebuje dostat zpět do formy. V posledních letech si totiž prošla zdravotními potížemi, které jí ubraly nejen energii, ale dle vlastních slov i pěkný vzhled a celkově na sebevědomí. Nutno podotknout, že si tato žena našla správnou cestu, protože tým PROSTĚJOVSKOHO Večerníku umí změnit nejen vzhled, ale potěšit i duši a dodat právě ono zdravé sebevědomí.

Paní Monika má pětačtyřicet let, pět dětí a veškerý čas tráví hlavně s nimi, chodí společně na procházky, navštěvuje koncerty, peče, luští křížovky, sleduje seriály, z nichž má nejraději Ulici. V oblékání upřednostňuje pohodlí, dříve se líčila, ale v době zdravotních komplikací neměla na podobné věci ani pomyšlení. Vlasy si barví sama a stříhá ji dcera. „Mám pocit, že potřebuji změnu ve všech ohledech. Prošla jsem si náročným obdobím a chtěla bych získat novou motivaci do života. Vaše proměny znám, sleduji je. Byla u vás i moje kamarádka, která neuvěřitelně prokoukla a moc jí to slušelo. Tak věřím, že se něco podobného podaří i se mnou,“ bylo uvedeno v přihlášce Moniky Novákové, která se díky shodě okolností stala respondentkou květnového dílu.

Její přání jsme velice rádi splnili. Předešlou sobotu 14. května vše vypuklo v ranních hodinách. Se sluníčkem v zády strávil náš tým s paní Monikou celé hodiny. Tým Večerník poskytl dámě prvotřídní péči od našich odborníků. Jako první jsme začali výběrem nových outfitů u našeho nového partnera v Diamond boutique, který se specializuje na italskou módu. Zde byly paní Monice vybrány originální modely, ve kterých příjemně omládla. Poté jsme přešli do Optiky Wagner a tam vybrali několikery vkusné brýle, následovala kosmetika v podání studentky kosmetiky ze SOŠ Prostějov a již tradiční vlasová kouzla z Vlassalonu. Vše zakončilo nezbytné fotografování, kdy se z paní Moniky stala modelka. Bylo zřejmé, že tato žena svoji duši opravdu rozzářila, působila velice spokojeným dojmem a vůbec celý den si všichni moc užili.

 

1. krok – volba oblečení

V květnovém dílu seriálu PROMĚNA IMAGE jsme mezi nás přivítali nového partnera, a to prodejnu Diamond boutique, který najdete v Prostějově ve Školní ulici č. 32. Zde si snad každá zákaznice přijde na své, když na příchozí čekají krásné outfity různých velikostí s milou obsluhou, která se o čerstvou vítězku skvěle postarala. „Velkým letošním trendem jsou barvy a vzory, proto jsme se nebály nakombinovat růžovou delší halenu s volány s černými letními kalhotami a s barevným vzorem na konci nohavic. Tento model působil neotřelým dojmem. Dále jsme vybraly letní tuniku ve smaragdově zelené barvě se zlatou krajkou, což je na naše poměry velice netradiční model, zároveň však pohodlný, a ve větších městech a stejně tak v zahraničí velkým hitem,“ popsala své úkony Linda Kabelková a Edita Nejedlá z Diamond boutique a pokračovaly: „Třetím outfitem byly letní batikované kalhoty hnědo-černé barvy s pohodlnou delší volnočasovou halenkou. Posledním kousek jsme směřovaly do elegantně sportovního stylu, který vyniká štrasovými doplňky a paní Monice perfektně sedl. Všechny modely byly doplněny pohodlnou obuví v podobě balerín s kytičkovým vzorem.“ A že to dámě Večerníku pro měsíc květen slušelo. „Paní Monika ve vybraných modelech působila o několik let mladší a podle vlastních slov se v nich cítila naprosto pohodlně,“ unisono potvrzovaly obě módní expertky z Diamond boutique.

2. krok: volba brýlí

Lehkými kroky a s dobrou náladou pokračovali všichni k našemu dalšímu partnerovi, kterým je již několik let Optika Wagner sídlící na náměstí E. Husserla. S entuziasmem sobě vlastním se nás ujal Radek Wagner. „Na dnešní proměnu jsme vybrali vzhledem k rysům obličeje jemnější obruby, tedy tvary a linky podtrhující obličej, zároveň i to, co v současnosti nejvíce ‚frčí‘ ve slunečních brýlích, a sice že horní linka brýlí je zcela rovná. Jak sami jistě uznáte, výsledek je skvělý,“ pochválil výsledek majitel Radek Wagner. „V dioptrických brýlích jsme se snažili být nadčasoví, tedy vybrat jednoduché brýle, ale zároveň zajímavé. Paní Monice jsme vyzkoušeli mnoho slušivých vzorů, ale pro účely proměny musely stačit čtyři, takže jsme vybrali ty, ve kterých si paní připadala dobře, protože to je pro nás nejpodstatnější,“ zakončil výběr brýlí majitel optiky.

3. krok – kosmetika a líčení

Seriál PROMĚNA IMAGE by se neobešla bez kosmetiky a líčení. Tentokrát se o líčení skvěle postarala Viktorie Nevrlová, studentka SOŠ Prostějov oboru kosmetické služby. „Než jsem začala líčit, pleť jsem očistila a poté nanesla hydratační krém. Paní Nováková má pěknou pleť, jen bych jí doporučila podstupovat úpravu obočí. V našem salónu nabízíme barvení i formování obočí, kdy vám obočí upravíme do požadovaného tvaru, také nabarvíme a tím jej zvýrazníme,“ poznamenala na úvod kosmetička a dále pokračovala v líčení. „Nejdříve jsem nanesla korektor a zahladila nedostatky obličeje, následovaly stíny na víčkách. Zvolila jsem odstíny šedé barvy a na zvýraznění oka stříbrné stíny, do vnitřního oka jsem nanesla třpytky. Udělala jsem paní černou linku na zvýraznění očí a nanesla řasenku. Na obočí jsem použila černý stín na obočí a pokračovala v korekci obličeje. Aby vše vypadalo uceleně, tak jsem použila pudr, který pleť zafixoval a zacelil. Bronzrem a rozjasňovačem ve zlaté i stříbrné barvě jsem pak vykonturovala obličej a zvýraznila paní Novákové lícní kosti. Dále jsem použila na líčka růžovou tvářenku, abych dáme dodala na jiskře. Mezi poslední úkony patřilo použití rtěnky v růžovém odstínu s leskem,“ uvedla Viktorie Nevrlová.

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vlassalon ve Fanderlíkově ulici byl naší poslední zastávkou v cestě za novou image Moniky Novákové. Zde totiž probíhá hlavní část, a to změna účesu, které se tentokrát ujala usměvavá Lenka Stejskalová. Květnová vítězka si barví vlasy doma, takže bylo dobře, že se dostala do našich rukou a viděla, jaký je rozdíl mezi domácím a profesionálním barvením. „Měla dlouhé, černé vlasy s velkými prošedivělými odrosty, konečky přitom byly dost poškozené. Snažila jsem se pojmout tuto proměnu tak, aby fungovala nejen na fotkách, ale i v reálném životě. Jelikož černá barva pohlcuje světlo a dává vyniknout začínajícím vráskám v obličeji, rozhodla jsem se je opticky prosvětlit. Odrost jsem nabarvila tmavě hnědou barvou, konce vlasů promelírovala a následně aplikovala fialový přeliv. Vlasy jsem následně radikálně zkrátila do tvaru mikáda, které jsem u obličeje jemně sestříhala, aby účes působil plasticky,“ popsala své dílo kadeřnice. Poté jsem ještě vlasy vyfoukala a pomocí žehličky jsem vytvořila módní vlny ve stylu třicátých let minulého století. Myslím, že paní Monika po změně účesu vypadala svěže a radostně,“ dodala s úsměvem Lenka Stejskalová.

5. krok - odhalení a fotografování

Jubilejní 70. díl seriálu PROMĚNA IMAGE tak šel hezky od ruky, nejen paní Monika si užívala svou změnu vizáže plnými doušky, ale taky tým odborníků, který se o ni pečlivě staral. Denně má v péči svých pět dětí, takže byla velice nadšená, když to jednou bylo jinak, námi projevenou pozornost si víc než zasloužila… Při odhalení žasla ze své nové image, byla nadšená zejména z nového účesu a oblečení, protože ani na jedno by si v takovém stylu běžně netroufla. Focení probíhalo u hradeb v parku, a jak se sama paní Monika vyjádřila, „focení je fuška, až jsem z toho unavená, ty modelky se fakt nadřou,“ smála se naše vítězka.

 

Celý májový díl seriálu PROMĚNA IMAGE jste mohli v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. května