Dorazili, aby si prostě zpestřili volné chvíle. Přestože družstvo seniorů ve složení Vít Helia, Eva Špičáková a Anna Šnajdrová nedosáhlo na mety nejvyšší, vůbec toho nelitovalo. Ostatně tito tři senioři přišli do Kolářových sadů podle svých slov za zábavou, kamarády a také se mnohým novým věcem naučit.

Ještě v průběhu soutěží se Večerníku podařilo vyzpovídat trojici usměvavých a optimisticky naladěných seniorů. „My jsme naprosto pravidelnými účastníky, myslím, že jsme ani jednou nevynechali sedm nebo osm posledních ročníků. Když samozřejmě nepočítám uplynulé dva roky, které byly hrozné. Nejraději bychom na ně co nejdřív zapomněli. Dneska jsem se ale osobně těšil nejen na soutěže, ale také na setkání se známými a kamarády. Vždyť jsme se neviděli tak dlouho! Navíc se tady nejen zabavíme, ale přiučíme se zase novým věcem,“ svěřil se Vít Helia.

Podobné pocity měly i jeho kolegyně z družstva. „Chodíme od jednoho stanoviště ke druhému a snažíme se získat pro sebe co nejvíce bodů za správné odpovědi. Pro mě osobně byly asi nejtěžší otázky hasičů. Tam šlo hlavně o odborné otázky, ve kterých se moc nevyznám. Ale jsem nadšená, jak to organizátoři tady připravili. Je to opravdu zajímavé,“ podotkla Eva Špičáková.

„To já zase u hasičů problém neměla, protože sama jsem dobrovolný hasič. Trošku jsem ale tápala v přírodovědě a také otázky z historie města byly poměrně těžké. Teď se těším na sportovní úsek, máme před sebou poslední dvě stanoviště, tak snad to pro nás nebude ostuda,“ smála se Anna Šnajdrová.

Celá trojice se ale shodla na tom, že akce Aktivní senior má hlavně pobavit. „Navíc se tady potkáme se zajímavými lidmi z vedení města nebo policie, se kterými nemáme jinak možnost se setkat. A hlavně je to zábava, přece nebudeme sedět doma,“ uzavřel Helia.