Skončily tam, kde měly. Řeč je o odměnách pro vítěze naší velké soutěže O nejoriginálnější tablo PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. I letos bylo díky vstřícnosti našich partnerů cen skutečně požehnaně. Uplynulou středu 15. června si je z redakce v ulici Vápenici odnesli zástupci tří tříd, jejichž tabla získala nejvyšší počet hlasů od čtenářů tištěného vydání i internetových stránek www.vecernikpv.cz největší počet hlasů Tradiční klání, které v posledních dvou letech přerušila koronavirová pandemie, je tak definitivně minulostí a všichni se už společně můžeme těšit na příští, v pořadí již devátý ročník.

Letošní maturanti usilovali o zvlášť atraktivní ceny. Hlavním lákadlem se stal fesťák u přehrady, ve výčtu cen nechyběl tradiční výlet na hrad, poukazy na útratu v restauraci, na bowling či pizzu, lístky do kina, vstupenky na olomouckou Floru či voucher na drogerii včetně předplatného PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Uplynulá středa 15. června pak přinesla závěrečný ceremoniál, který se nesla v pohodovém duchu.  

 

Vítězové na festival i do kina

Vítězem naší soutěže se nakonec s celkovým počtem 4 522 hlasů stala třída 6.N z RG a ZŠ Otto Wichterleho. Její zástupci si domů odnášeli nejhodnotnější sestavu cen v čele s poukazem na lístky na letošní zahajovací díl seriálu Přehrady Fest, který se bude 8. a 9. července konat v kempu Žralok u Podhradského rybníka. „Osobně jsem spíš rocker, nicméně dle ohlasů v naší třídě všichni na festival moc rádi vyrazí. Program jsme si už nastudovali, asi největší oblibě se u nás těší kapely Mirai a Jelen. Co dávají v letním kině na prostějovském zámku, zatím nevím. Pokud by to bylo na mně, zvolím snímek Morbius, který spadá do světa filmů se značkou Marvel o doktorovi trpícím vzácnou krevní chorobou. Do Šnytu pak na nějaké to pivo určitě také rádi zajdeme, tuto restauraci dobře známe. Možná se nám posléze bude hodit i nějaká ta drogerie a samozřejmě také vaše předplatné,“ pochvaloval si student 6.N Martin Němec.

 

Teprve druhý společný výlet

Spokojenost neskrývala ani dvojice spolužaček ze 4.V téže školy, jejichž tablo získalo celkem 3 235 hlasů. „Na výlet na hrad Šternberk se těšíme. Všichni se sice už určitě nesejdeme, ale věřím, že nás pojede tak kolem dvaceti. Ostatně to bude teprve náš druhý společný výlet, pouze v prváku jsme vyrazili na zámek do Čech pod Kosířem a zbytek už nám vzal covid. Ještěže jsme stihli alespoň lyžák. Pizza se u nás určitě neztratí, respektive asi se ztratí velice rychle... Všimla jsem si, že Vosíme mají v nabídce poměrně netypické druhy, takže se máme na co těšit. Náš spolužák už jednu od nich měl a říkal, že byla moc dobrá. A co se týče letního kina v Mostkovicích? Přiznám se, že tam jsem naposledy byla jako malá. Nicméně z programu jsme si už vybrali, půjdeme asi na československou komedii Známí neznámí,“ okomentovala plejádu cen hovorná Adéla Růžičková z Prostějoviček. Také tito studenti a studentky se budou moci zdarma začíst do nejčtenějšího regionálního periodika.

 

Bowling hrávali v tělocviku

Třetí místo s celkem 2 305 hlasy nakonec získala 4.A ze Střední zdravotnické školy. „Z poukazu na bowling na Újezdě jsme nadšeni, ostatně v rámci tělocviku jsme občas chodili hrávat právě bowling, takže jsme na to zvyklí a nebude pro nás problém se v hojném počtu sejít. Určitě společně vyrazíme i do aquaparku. Já osobně jsem tam byl zatím pouze jednou. Ale už jsme domluvení, že kdo se třeba nebude chtít koupat v bazéně, bude se alespoň opalovat na dece. Zájem je i o lístky na Floru, kam zřejmě vezmeme i naše rodiče,“ odhalil Kryštof Ježek ze „zdravky“. Předávání cen si nenechal ujít ani ředitel posledně jmenované školy, který byl na své studenty patřičně hrdý. „Jsem moc rád, že jsem mohl pogratulovat našim maturantům k tomuto dalšímu úspěchu. Studenti musí cítit, že vše nekončí předáním maturitního vysvědčení, ale že jsou i nadále součástí života školy a že na ně nezapomínáme,“ vyjádřil se Martin Mokroš.

Ke gratulaci se samozřejmě přidává celá redakce PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, která všem vítězům přeje, ať si zasloužené ceny náležitě užijí!

 

25 lista tabla