Možná přijde čas, kdy i Mikuláš ztratí plášť. Ovšem zdá se, že tento senior potenciálně ohrožený problémy s pamětí nikdy nezapomene cestu na Kosíř! Nasvědčoval by tomu i fakt, že se vypravil i letos, konkrétně přesně na svůj svátek, tedy v neděli 6. prosince. 

Začátkem prosince naštěstí PES povolil stisk svých čelistí na 3. stupeň, a tak mohl Klub českých turistů Smržice pořádat svůj tradiční výstup Za Mikulášem na Kosíř. Mikuláš a anděl rozdávali dětem dárkové balíčky a mikulášské vstupenky na rozhlednu.

„Jsme rádi, že se s Mikroregionem Kosířsko podařilo domluvit otevření rozhledny a punčového okénka a čekal tam dokonce i Kosířan,“ radoval se předseda klubu Zdeněk Balcařík, který si tento den užil v převlečení za čerta.

Jako takovému se mu i s jeho kolegou z pekla dařilo na Kosíři bez problémů udržovat povolený počet 50 osob. „V průběhu tří hodin se tam postupně vystřídaly asi dvě stovky lidí. Díky téměř jarnímu počasí si to všichni moc užili,“ ohlédl se za podařenou akcí Zdeněk Balcařík.