Jako první se tu kdysi koupal legendární vynálezce kontaktních čoček Otto Wichterle. I po letech koupaliště ve Stražisku stále láká na průzračnou vodu i malebné okolí plné zeleně. Uplynulou středu 15. června s plnou vervou vstoupilo do nové sezóny. Kvůli zdražování energií a chemie zde museli cenu celodenního vstupného pro dospělého zvednout na 100 korun, děti zaplatí 40. Zajímalo nás, jaké novinky si pro své návštěvníky plovárna připravila.

Trápilo vás v neděli tropické vedro? Netušili jste, kde se před ním skrýt? Pak jste udělali velkou chybu, pokud jste nevyrazili na koupaliště do Stražiska. Vesnická plovárna s padesátimetrovým bazénem plným křišťálově průhledné vody nabízí jednak skvělé podmínky pro všechny, kteří mají chuť si pořádně zaplavat, navíc jde určitě o jedno z nejkrásnějších koupališť celého Olomouckého kraje. „Je to tady skvělý, líbí se mi, že je tu třeba skluzavka a skokánek,“ pochvaloval si v sobotu u bazénu dvanáctiletý Vojta Kucián, vnuk bývalého námořního kapitána, který zcestoval celý svět, nicméně ze všeho nejraději se vracel právě do Stražiska.

Teplota vody v malém bazénu v tu chvíli byla 25 stupňů, v tom velkém pak naměřili 22 stupňů. „Vodu ohříváme pomocí solárních panelů. Zároveň jsme před sezónu nechali opravit malý bazén a investovali do technologií. Nyní už by na dně bazénu neměly zůstávat pozůstatky po vysrážených minerálech, jako tomu bylo v minulosti,“ popsal přímo na místě Jaroslav Dvořák.

Manžel místní starostky má na koupališti na starost technickou stránku provozu. „Kvůli zdražování energií i chemie jsme museli zvýšit celodenní vstupné pro dospělého z 80 na 100 korun. Další novinkou je to, že bistro na koupališti si pronajal pan Michek, který hospodaří na sousedních Čertových rybnících,“ dodal Dvořák.

Provozní doba koupaliště v červnu je od pondělí do pátku od 14:00 do 19:00, o víkendech pak od 9:00 do 19:00 hodin. O prázdninách by se měl celodenní provoz rozjet i ve všední dny. V případě nepříznivého počasí může být koupaliště uzavřeno, proto je dobré sledovat jeho facebookové stránky.