Letní radovánky u bazénu nejsou pro nikoho v prostějovském regionu daleko. Každý směrem se tak dá najít místečko, kde se člověk může v létě schladit a vyžít si zde klidně celý den. Hned dvě multifukční koupaliště najdeme přímo na území města Prostějova. V rámci Prostějovska ale nechybí ani dva moderní přírodní biotopy ale i řada dalších zrekonstruovaných koupališť. Zde vám tak nabízíme seznam míst, která stojí za návštěvu a můžete tak během léta využít například v rámci akce tour de koupaliště.

 Aquapark Koupelky Prostějov

Bezesporu nejnavštěvovanější koupaliště v regionu. Aquapark nabízí bazény pro plavce i neplavce i řadu atrakcí, na kterých se mohou „vyblbnout“ děti i dospělí. V letošním roce navíc tyto vodní radovánky typu skluzavek a tobogánů dostaly nový kabát. Vybrat si je možno hned ze tří bazénů, takže prostoru je opravdu dost. V areálu k tomu neschází i řada dalších aktivit mimo vodu. Jedná se tak například od beach volejbal, dětská hřiště pro mladší i větší děti. Hřiště na pétanque, víceúčelové hřiště s umělým povrchem a také dva stoly pro stolní tenis. Nabídka je zkrátka pestrá a k ní se vztahuje ještě rozsáhlé restaurační zařízení, ve kterém neschází velký výběr občerstvení. Zábava na celý den je tak zajištěna pro jednotlivce i rodiny. Kromě novinek v podobě tobogánů a skluzavek je možné zakoupit vstupenky do areálu i on-line a stačí je následně před vstupem ukázat na telefonu, což by mohlo urychlit často se tvořící fronty. V nabídce je pak také i rodinné vstupné, na kterém ušetříte i desítky korun.

Koupaliště Vrahovice

I koupaliště ve Vrahovicích patří stejně jako aquapark pod Domovní správu Prostějov. Ve Vrahovicích se koupaliště dočkalo rozsáhlé rekonstrukce před pár lety a stalo se z něj jedno z nejmodernějších koupališť v regionu. Areál na okraji města kousek od fotbalového hřiště nabízí velkou parkovací plochu a moderní padesátimetrový bazén. Kromě hlavního bazénu nechybí ani relaxační bazén a dětský dvojúrovňový bazén s různými vodními atrakcemi, které potěší nejen děti. Stejně jako u aquaparku nechybí multifunkční hřiště, beach volejbal a bohaté občerstvení. Přes domovní správu je i zde možné zakoupit vstupenky on-line.   

Plumlovská přehrada

Velmi oblíbeným místem pro návštěvníky je plumlovská přehrada, která v okolí regionu s počtem návštěvníků nemá konkurenci. Nabízí se i pěší procházka, ale i jízda na kolech či koloběžkách. Podle stavu vody je i zde možnost vykoupání, často ale i přes rady hygieniků najdeme ve vodě řadu osob. V okolí je i několik zastávek vhodných k občerstvení a pro odpočinek. V okolí pak neschází také třeba minigolf či letní kino, samotnou trasu v okolí přehrady se spoustou zajímavých míst asi netřeba představovat, protože zde každý určitě někdy byl. 

Koupaliště Stražisko

Ve Stražisku se už také v letošním roce začalo koupat, pondělní termín v minulém týdnu musel být ještě kvůli počasí odložen, ale pracovníci již jsou připraveni. Koupaliště ve Stražisku patří také k těm nejmodernějším v regionu, jeho rekonstrukce proběhla před deseti lety. Areál poskytuje velký plavecký bazén i menší s tobogánem a vodopádem. Menší bazén je solárně dohříván, takže o jeho teplotu se člověk opravdu bát nemusí. Každoročně zde také probíhají večerní koupání, která za umělého osvětlení v pozdních hodinách lákají řadu zájemců, tato tradice by měla pokračovat i letos. Bohaté občerstvení je také samozřejmostí. 

Přírodní biotop Otaslavice

Biotop v Otaslavicích má před sebou už pátou letní sezónu – jak ten čas letí. Po zchátralém areálu koupaliště, který už byl v opravdu dezolátním stavu, se podařilo v obci vybudovat moderní přírodní biotop. Voda se zde na rozdíl od klasických koupališť neupravuje chemií, ale funguje na principu čištění vody pomocí speciálních rostlin, přes které voda cirkuluje. V posledních letech jsou tyto moderní koupaliště stále oblíbenější, voda má oproti chemickému ošetření odlišnou barvu. Nedaleko areálu je hřiště na discgolf, přibylo také dětské hřiště, v plánu je další atrakce za koupalištěm.

Přírodní biotop Laškov

Moderní přírodní biotopy najdeme v regionu hned dva, kromě Otaslavic je také v Laškově. Staré koupaliště nahradila tato novinka a slavila úspěchy. V loňském roce se však v důsledku řady uzavírek a náročného dojíždění v Laškově rozhodli, že biotop neotevřou. V letošním roce je už ale vše připraveno, v blízkosti areálu se nachází víceúčelové hřiště, dětský koutek ale také brouzdaliště.

Koupaliště Nezamyslice

Další koupaliště najdeme na jižní straně regionu v Nezamyslicích. Nechybí tam velký plavecký bazén, který leží na okraji obce, takže v poklidné části města. K areálu patří i restaurace s velkou nabídkou jídel i pití. Neschází i řada dalších aktivit, takže si na své přijde každý návštěvník.

Koupaliště Želeč

Vykoupat se lidé mohou také na koupališti v Želči, které funguje pravidelně každým rokem a řada lidí z okolí mu neřeknou jinak než „Bahamy“. Vodní nádrž se těší velké oblibě a lidé si tam nadále nachází cestu i přes otevření nedalekého biotopu v Otaslavicích. I v Želči nechybí lákavé občerstvení.

Koupaliště Majetín

Vyrazit se dá i za hranice regionu. Krásným a moderním koupacím areálem se mohou pyšnit například v Majetíně. Pro plavce je tu k dispozici 25metrový bazén, neschází tu ale také rekreační místo ke koupání, dětské brouzdaliště i řada atrakcí. Kromě toho areál nabízí i dětský koutek, který ocení děti i rodiče. Nechybí ale také řada sportovních aktivit. Zahrát si tak můžete například nohejbal, volejbal i beach volejbal.