Maminku své ženy Moniky (35) Blanku Fialkovou  (+58) vyprovodil první prosincový den v Nezamyslicích na poslední cestě i herec Pavel Trávníček (70).  V širokém okolí oblíbená žena zemřela 24. listopadu na covidový zápal plic!

„Je to velice složité přijmout, neboť srdce zůstalo prázdné. Něco v životě končí a nastává smíření,“ napsala na svém Facebooku Monika Trávníčková. „Moc na ni myslíme,“ uvedl k situaci Pavel Trávníček a dodal: „I já jsem riziková kategorie. Snažím se chránit a dávat si pozor.“

 

Blanka Fialková pracovala celý život ve Domově u rybníka ve Víceměřicích, kde se s obrovskou láskou a péčí starala o zdravotně postižené. Právě tam se ale s největší pravděpodobností nakazila covidem. Původně myslela, že jde jen o chřipku. Po týdenní léčbě doma však 19. listopadu skončila v prostějovské nemocnici, kde o pět dní později podlehla zápalu plic, který se k nemoci přidružil.

Pohřeb kvůli vládním opatřením proběhl v úzkém rodinném kruhu. Před nezamyslickou obřadní síní však postávaly desítky sousedů, přátel a známých zesnulé ženy. Smuteční výzdobě dominovalo velké květinové srdce od dcery Moniky a jejího muže Pavla Trávníčka. Ten se ostatně stal i jistou součástí obřadu, když jednou z písní, které zesnulou vyprovodily na poslední cestě, byla ústřední melodie z filmu Tři oříšky pro Popelku, kde poprvé na stříbrném plátně v ústřední roli právě Trávníček exceloval. Dalšími písněmi, které zazněly, byly Ave Maria v podání Jakuba Smolíka a Jednoho dne se vrátíš Věry Špinarové.

V krátkém projevu, v němž byl mimo jiné připomenut život zesnulé, zaznělo: „Snad odešla mezi hvězdy, které budou v noci svítit nad vašimi hlavami.“