V kempu Žralok v Plumlově proběhne tradiční sraz trabantů, letos již 18. ročník. Opět zažijete spanilou jízdu, hlasování o nejkrásnější vozy nebo nejrozličnější soutěže. O zábavu a dobré jídlo taky nebude nouze. Průběh akce je plánován od pátku 1. do neděle 3. července.

TGB Brno pořádá letos již 18. ročník oblíbeného Trabant srazu Morava na břehu Podhradského rybníka v Plumlově. A jaký nás letos čeká program? V pátek budou postupně přijíždět a registrovat se posádky. Večer od 20:00 hodin v kempu zahraje hudební skupina Astmatic.

V sobotu pak začne pořádná zábava. „V 9:00 hodin bude budíček spáčů hromadným troubením. Půl hodiny potom odjedeme spanilou jízdou do muzea veteránů ve Slatinicích, každý se pak individuálně vrátí zpět do Plumlova. A od 12:00 hodin v areálu kempu budou na všechny čekat grilované dobrůtky a rychlé občerstvení,“ přiblížil Michal Štauder z TGB Brno. Odpoledne se budou na akci ještě prodávat náhradní díly a od 14:00 hodin proběhne oblíbené pásmo soutěží, například Trabititanic, jízda naslepo, koulení rezervy nebo mozkové závity a další. Nakonec se dočkáte i hlasování o nejkrásnější vozy srazu. V 19:00 hodin se nakonec vyhlásí výsledky soutěží a nejkrásnějších vozidel. Večer bude hořet táborák, opékat se špekáčky, pít pivo, zahraje kytara a zazní i zpěv do časných ranních hodin. „V neděli už si všichni jen dají kávu, případně Ibalgin a vyrazí domů,“ usmívá se Štauder.

Co se týče předpovědi počasí, mají organizátoři trabantsrazu jasno – počasí jako každý rok aneb co by to bylo za Moravu, kdyby nám ani jednou nezapršelo.