Na zámku v Plumlově se chystá tradiční akce s názvem Dobývání Plumlova. Opět se můžete těšit na šermíře, kejklíře, mušketýry, ukázku tradičních řemesel, výstavu zbraní, sokolníky a také velkolepou bitvu s obléháním hradu. To a mnohem víc můžete zažít na plumlovském zámku v sobotu 2., neděli 3., úterý 5. a středu 6. července, vždy od 9:30 do 18:00 hodin.

Akce Dobývání hradu Plumlov je na zámku zakotvená již po mnoho let. I tentokrát vám během čtyř dnů nabídne bohatý celodenní program. „Na akci bude účinkovat nejžádanější český kejklíř Vojta Vrtek, skupina scénického šermu Kacíři, elitní mušketýrský regiment Corporal nebo skupina historického šermu Allegros,“ lákají pořadatelé. Navštívit budete moci třeba hrnčířskou řemeslnou dílnu s Miluší Hrachovinovou nebo kovárnu s mistrem Jakubem. Sokolníci ukážou výcvik a přílet dravých ptáků a také uvidíte ukázku života ve vojenském táboře během obléhání s výstavou palných zbraní. Kromě toho budou od 9:30 do 17:00 hodin každou půlhodinu probíhat speciální kostýmované prohlídky vysokým zámkem. Mimořádně budou rovněž přístupné netradiční prohlídky pohádkových hradních sklepů.

Máte se na co těšit, každý den pro vás bude připraveno nepřeberné množství vystoupení. Jmenujme například ukázku bojového umění středověku s názvem Kmotra smrt, oblíbenou šermířskou pohádku Pepouš nebo kejklířskou velkolepou show nazvanou Karel a já a mnoho dalšího. Ve 12:30 hodin pak proběhne legendární bitva s obléháním hradu.

Při nepříznivém počasí proběhnou vystoupení ve sklepení pod starým hradem. Co se týče vstupného, děti do tří let mají vstup zdarma, děti od 3 do 14 let a držitelé průkazu ZTP platí 70 korun, mládež od 15 let, senioři nad 60 let a studenti 130 korun a nakonec dospělí nad 18 let 150 korun.