Celonárodní akce 10 000 kroků si získala stovky fanoušků i v Prostějově. Lidé, kterým není cizí pohyb, ušli nebo naběhali zatím přes 95 000 kilometrů! Nejlepší účastníky akce z dubnového v pořadí již třetího kola přivítal na prostějovské radnici minulé pondělí primátor František Jura.

Cílem akce je motivovat lidi k pravidelné aktivitě, aby zařadili chůzi nebo běh mezi své každodenní činnosti a udělali tak něco pro své zdraví. V dubnu letošního roku proběhlo již třetí kolo akce 10 000 kroků. „Zapojilo se rekordní množství účastníků napříč celou republikou. V Prostějově jich bylo 444, což je trojnásobek počtu říjnových účastníků, a tak je město třetím nejpočetnějším městem z republiky. Celkem účastníci ušli či naběhali neuvěřitelných 95 309 kilometrů,“ spočítal primátor František Jura, který se v pondělí 20. června sešel na radnici s těmi nejlepšími.

Na neformálním mítinku ocenil všechny přítomné drobnými cenami. „Nejlepší zdejší účastnicí a zároveň třetí nejlepší ženou v celorepublikovém měřítku se stala opět Věra Hájková. Dokázala motivovat i svou dceru, která je v dětské kategorii na skvělém 2. místě v rámci republiky, za Prostějov byla samozřejmě nejlepším dítětem,“ poznamenal František Jura.

Nejlepším v kategorii mužů je opět Ivo Chudoba, který se účastnil akce již potřetí. Vítězným týmem jsou Prostějovské šlapky. Nechyběla ani naše nejstarší aktivní účastnice paní Marta Bučková.

Letos byly novinkou i třídní školní kolektivy a opět se v Prostějově podařilo tuto akci úspěšně rozjet na ZŠ a MŠ Jana Železného, kde se zapojilo 16 tříd. Akci od počátku organizuje Sportcentrum – Dům dětí a mládeže Prostějov.