Ne fotbalisté, ne hasiči, ale čtyřnohá roztomilost obsadila uplynulou sobotu hřiště v Hrubčicích. Jak organizátoři slibovali, byla to taková malá party. Nejdříve pro zvířata a jejich obdivovatele. Později večer pak spíš pro dospělé.

 

 „Králičí hop přijede až kolem čtvrté odpoledne. Akci máme do sedmi, od půl osmé máme Mojito party. Budeme zde mít i grilované mojito, to je novinka,“ uvedl za organizátory chovatel Vlastimil Suchý. Plány jeho týmu vyšly jen zčásti, nepršelo, což samozřejmě potěšilo. Jenže třeba právě králičí hop měl dorazit už dopoledne.

Akce i tak ale lákala na mnohé. Venku lidé mohli obdivovat morčátka, včetně druhu skinny. A stejně tak králíky. Nechyběli ani teddy a beránci. Ve vnitřních prostorách byli k vidění i pomazlení ježci, rovněž několik druhů. Chovatelé si pak mohli dokoupit i drobné hračky a potřeby. A někteří tak učinili. Jiní přijeli spíše obdivovat očima. „Hlavně nás sem přilákala zvířata. Jsme milovníci zvířat, malá taky, tak jsme se přijeli podívat. Člověk si třeba běžně ježka do ruky nevezme,“ uvedla paní Monika s tím, že nejvíce z přítomných tvorů zaujala morčata.

Kromě zvířátek ale děti mohly zablbnout třeba na skákacích míčích, zkusit svou mušku při míření na terč. A k dispozici jim byl obří nafukovací hrad. Pořadatelé dokonce uspořádali soutěž o jeho co nejrychlejší prolezení. Radost dětí nejdřív ze setkání s chlupatými čtyřnožci a následně s touto kratochvílí neznala mezí. Jenže lidí alespoň zprvu zase tolik nedorazilo. „S počasím je perfektní spokojenost. Účast, co si budeme povídat, na akcích okolo není účast nic moc. Nevím, zda lidi šetří, nebo jsou líní…,“ uvedl Vlastimil Suchý. Kdo však přišel, byl vděčný. „Je to pěkné. A aspoň se tu zase něco děje,“ konstatovala jedna z návštěvnic.