Festivalů se během léta pořádá nepřeberné množství. Jsou zaměřené na různé oblasti zájmu, mohou být hudební, gastro, festivaly vín, pivní, folklórní, multižánrové nebo třeba levandulové. Některé jsou jednodenní, jiné několikadenní, záleží, co upřednostňujete. Stačí si jen vybrat. A pokud už se na některý z nich chystáte, řekneme vám, co byste si určitě neměli zapomenout vzít s sebou.

Před odjezdem si rozhodně zkontrolujte, že máte dostatek peněz, mobilní telefon, případně nabíječku. Chybět by vám samozřejmě neměly ani vstupenky. Vždycky je lepší u sebe mít raději hotovost, ne všude je možnost platit kartou nebo si peníze vybrat z bankomatu. Také je dobré doma nechat zbytečné karty z peněženky, kdybyste ji náhodou ztratili. Nezbytné je si vzít jen občanský průkaz a kartu pojištěnce. Na delší pobyty se vám jistě bude hodit i malá lékárnička se základními medikamenty, náplastí, obvazem a dezinfekcí. Nezapomeňte také na opalovací krém, popřípadě repelent.

Co se týče vhodného oblečení, je dobré se předem podívat na předpověď počasí a podle ní jej vybírat. Doporučuje se hlavně takové oblečení, které bude pohodlné.

Pokud budete na festivalu přespávat, máte několik možností – můžete přespat v autě, u kamaráda v blízkosti festivalu či ve stanu. Nezapomeňte přitom na spacák, karimatku a deku. Hodit se bude jistě i baterka nebo čelovka. Když si přibalíte rovněž vařič, můžete si ráno připravit teplý čaj nebo kávu. Záleží také, jaké zázemí týkající se občerstvení festival nabízí. Pokud budete nicméně na několikadenním festivalu, není špatné si vzít i nějakou zásobu jídla, která vám může přijít vhod, když bude ke stánku daleko. Nejvhodnější jsou trvanlivé potraviny jako sušenky, krekry apod.

Z hygienických potřeb si určitě nezapomeňte vzít kapesníčky a vlhčené ubrousky, na delší pobyty pak i toaletní papír.

A teď už stačí jen najít festivalové parťáky a hurá vyrazit! 

 

Tematickou stranu PROSTĚJOVSKO & LETNÍ ZÁBAVA 2 najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 18. července