Hodové oslavy se v Němčicích nad Hanou skutečně vydařily. Program odstartoval už pátečním hudebním vystoupeím, který v areálu Základní umělecké školy pokračoval v průběhu celého víkendu. Nejen tam se scházeli místní i přespolní za nepřeberným množstvím nabízené zábavy. K dispozici bylo náměstí plné kolotočů a stánků s dobrotami, výstava bonsají i drobného zvířectva, možnost nákupu nejrůznějších výrobků od studentů střední školy i oslavy dožínek či tradiční hodová mše. V Němčicích to o uplynulém víkendu zkrátka žilo, jak se patří!

Kdo do Němčic dorazil, rozhodně nelitoval. Už během pátečního programu se dočkali návštěvníci hned tří koncertů na dvoře Základní umělecké školy Němčice nad Hanou, kde se od sedmnácté hodiny představil místní Saša band, po něm následoval revival ReLucie a večer zakončil Absolute Bon Jovi revival. Hodové slavnosti tak odstartovaly ve velkém stylu.

V sobotu i neděli mohli návštěvníci během dne navštívit hned tři různé výstavy. Ve farské zahradě byly ke shlédnutí bonsaje, k vidění bylo mistrovské umění miniaturizace stromků. V městské knihovně se zase konala prodejní přehlídka ručně vyráběných prací žáků Střední školy Euroinstitut a výstava drobného zvířectva lákala do chovatelského areálu.

Sobotní odpoledne patřilo opět areálu místní ZUŠ. Nejprve přišlo na řadu vystoupení pro děti v podání Míši Sloukové a od 15.30 hodin se představila známá moravská kapela Stracené Ráj, která publikum bavila více než hodinu. „Jsem ráda, že jsem si je mohla přijít po delším čase na živo poslechnout. Jsme tu všichni z Hané a určitě k nám tato hudba patří. Letos se zatím hody vyvíjí opravdu parádně,“ netajila spokojenost Dana Nerudová, jedna z posluchaček. Po dvou hudebních vložkách přišli na řadu i šermíři ze skupiny Armet, kromě vlastního klání zaujali i řadu zajímavých informací.

Ve večerních hodinách nastala zábava pro mladší i starší publikum. U hasičské zbrojnice zahrála cimbálová kapela Ječmínek a tradiční hodová zábava se skupinou TTQ ROCK Chropyně proběhla v areálu fotbalového stadionu.

V neděli 24. července pokračovaly uvedené výstavy a už dopolední program přinesl tradiční mši svatou v místním kostele svaté Maří Magdalény, které se zúčastnili i lidé v krojích, čímž umocnili její atmosféru. Odpoledne se do kostela mohli návštěvníci vrátit na komentované prohlídky věže a kostel se během odpoledne dočkal také požehnání. K tomu pokračoval program v areálu ZUŠ, kde se o něj v rámci dožínek přičinil soubor Pantlék. Nechyběl zpěv mužského sboru Sobůlky, ale i tradiční vázání snopů, mlácení obilí a na závěr byl také předán dožínkový věnec. Hody, které připravila obec, uzavřela v odpoledních hodinách dechová kapela Bludověnka.

Děti se pak nejvíc bavily u kolotočů, jichž na ně čekal široký výběr, a užily si i sladkostí. V rámci programu i v areálu Základní umělecké školy našly pro ně určené koutky, nechyběl tak skákací hrad, dále třeba malování na obličej a dětské tetování, za nimiž stály místní organizace.