Předminulou sobotu bylo v Kelčicích co slavit. Místní spolek dobrovolných hasičů totiž v letošním roce píše svou historii už 120 let a k tomuto připomenutí se ve stejný den uskutečnil také sraz rodáků, na kterém se potkala řada osob narozených v Kelčicích. Obě akce se následně propojily a namísto dvou oslav se tak vše slilo v jeden pohodový podnik.

Jako první své oslavy začali rodáci, kteří měli sraz už v jedenáct hodin v místní restauraci U Toma, kde na ně čekal slavnostní oběd, focení a nezbytná krátká debata o novinkách. Od 13.30 se už začali scházet také hasiči, kteří si letos připomínají 120. výročí od založení sboru. A tak krátce před 14. hodinou vyrazili na průvod obcí, jenž vedl od restaurace až na místní hřiště, kde zábava končila až pozdě večer. V rámci průvodu se místní obyvatelé dočkali také hudby, o kterou se postarala kapela Krumsíňanka, jež poté zahrála i na hřišti a bavila přítomné až do páté hodiny odpolední. O následný hudební doprovod až do pozdního večera se postarala skupina Naostro.

Po slavnostním průvodu na hřišti předvedly své nacvičené prvky mažoretky z nedalekých Němčic nad Hanou a následoval nezbytný program, který si užily především děti. Svou techniku a modelovou situaci záchrany ukázali dobrovolní záchranáři ze spolku Rescue SAR Morava, navíc po areálu povozili děti na čtyřkolkách. Hlavní program doplnil i skákací hrad či třeba oblíbené malování na obličej.

Po celý den nechybělo pestré občerstvení nejen pro nejmenší, ale také pro dospělé, k chuti přišlo i něco tvrdšího. Podle organizátorů šla nejvíce na odbyt uzená žebírka. V Kelčicích bylo zkrátka o návštěvníky po celý den po všech stránkách postaráno.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří na sobotní akci dorazili, a doufám, že si to pořádně užili. Obrovské díky pak patří všem sponzorům, protože bez nich by nebylo možné takovou akci uspořádat. Mezi těmi hlavními byla naše obec, Olomoucký kraj a Coca-Cola. Bylo hezké, že dvě takové akce se podařilo uspořádat v jeden den. Vše nelze hodnotit jinak než jako náramně vydařené,“ prozradil jeden z organizátorů a člen hasičského sboru Ondřej Burda.