Doba je zlá a jsou si toho vědomi také prostějovští radní. Ti se minulý týden rozhodli vyčlenit v rozpočtu města částku 5 milionů korun na podporu organizací a spolků, které by je využily hlavně na úhradu neustále se zvyšujících cen energií. Primátor Jura na středeční tiskové konferenci rady města navíc nevyloučil, že radnice by mohla zvážit i finanční pomoc fyzickým osobám.

„Částka pěti milionů korun bude směřovat právě na pomoc při překonání energetické krize. V tuto chvíli v radě města pracujeme na tom, abychom definovali, kterým spolkům a organizacím pomůžeme s hrazením vysokých nákladů na energie,“ uvedl na středeční tiskové konferenci po jednání rady města František Jura (ANO 2011), primátor statutárního města Prostějov.

„Půjde především o spolky v kulturní a sociální oblasti, například o Azylové centrum, Charitu, naše kulturní příspěvkové organizace, sportovní spolky. Prostě těm, kteří nebudou schopni zajistit provoz svých organizací kvůli drahé elektřině nebo plynu. A budeme se ptát jednotlivých odborů magistrátu, jak případně pomoci i fyzickým osobám. I když to je hlavně úkol pro stát, stejně jako pomoc našim podnikatelům a průmyslu obecně,“ deklaroval Jura.