V důsledku rozvolňujících se vládních protiepidemických opatření na začátku tohoto měsíce jsme se mohli po měsíčním odloučení opět pustit do oblíbeného projektu PROMĚNA IMAGE. Na řadě byl v pořadí již devětapadesátý díl, který s sebou nesl přívlastek vánoční. Bohužel tentokrát zcela neměl nádech tradiční atmosféry, život v centru Prostějova se stejně jako všude jinde zastavil či omezil. I tak si to ale prosincová vítězka užila naplno, a s ní i celý náš tým. Ještě předtím, než se vrhneme do reportáže, pojďme si připomenout pár milníků.

Od dubna 2015 jsme změnili image a udělali radost ženám, dívkám, mužům hned v jedenašedesáti případech, neboť dvakrát se jednalo o partnerský, resp. manželský pár. Každý měsíc bez ustání a s velkým nasazením pracujeme na tom, abychom vás činili šťastnými a plnili vaše sny. Vše pro den, který se nesmazatelně zapíše do paměti na celý život. Jsme nesmírně rádi, že se tento projekt těší velkému zájmu a můžeme pracovat na něčem, co má smysl a mnohdy větší, než se na první pohled může zdát. Měníme totiž nejen vizáž, ale děláme radost, vykouzlíme úsměv, vnitřní spokojenost a snažíme se dodat tolik potřebné sebevědomí. Zkrátka zahřát u srdce a u mnohých i nastartovat novu životní etapu. Těší nás i skutečnost, že o projekt projevují zájem nejen regionální čtenáři. Jak známo, v minulosti zaujal například v Praze, Ostravě, Olomouci, Vyškově, vědí o něm v Havířově, Bouzově a jednou k nám dokonce neváhala přijet zájemkyně až ze slovenského okresu Nitra. A kdo ovládl vánoční díl a jak probíhal, se dočtete právě na následujících řádcích.

 

1. krok – volba oblečení

Bylo sobotní ráno 5. prosince, na nebi zářila modrá obloha, slunce příjemně ohřívalo zmrzlé, ale usměvavé tváře, všichni byli natěšení. A tak jsme mohli začít s vánočním dílem PROMĚNY IMAGE. Tentokrát jsme se sešli v prodejně Sonáta v Žeranovské ulici, kde nás již čekal vždy pozitivně naladěný René Volek, majitel a stylista. Prosincové vítězce jsme chtěli ukázat, že i modely a barvy, po kterých by běžně nesáhla, jí mohou perfektně sedět a dodat šmrnc. „Paní Monika je mladá dáma, plná energie se nebojí výrazných barev a kontrastních kombinací. Volba šatů v ostře zeleném tónu není pro každého, ale v tomto případě se ukázala tou pravou. Jednoduchý střih postavený na dané barevnosti dodává energii a zvýrazňuje osobnost nositelky. Zimní plášť v rezavé barvě v kontrastu k šatům jen podtrhl výsledný efekt. Z modelu jsme měli velkou radost, protože se Monika dokonale rozzářila,“ nechal se slyšet René Volek. „Zelená se nám líbila, proto další šaty zůstaly věrné této barvě v kombinaci s černou. Černý plášť a střih šatů do úzké sukně byla volba elegance. O tom, že si paní Monika může dovolit i jemné odstíny, svědčí kombinace pudrově růžové. Šaty v této barvě s ornamentálním vzorem působí elegantně, vkusně a nenuceně a myslím, že se v nich paní Monika cítila velmi dobře. Ve všech modelech prokoukla, doufám, že takto bude pokračovat i nadále,“ zakončil popis výběru ouftitů René Volek.

2. krok – volba brýlí

Dobře naladění jsme pokračovali v naší cestě za novou image, zastávkou byla Optika Wagner, sídlící na náměstí E. Husserla. Tam se nás ujal majitel Radek Wagner. Monika Oplocká nenosí brýle, ale nutno poznamenat, že je brýlový typ, většina jí velmi slušela. „Pro tuto proměnu jsme opět kopírovali trendy kombinace jemné kovové obruby s plastovými doplňky. Vévodí elegantní růžové zlato a pastelové barvy. Růžové zlato v kombinaci s černou nebo bílou vypadá nejen elegantně, ale i efektně. Kladli jsme i důraz na křivky brýlí dotvářející tvar obličeje. Nekopírují ho, ale ubírají a přidávají tam, kde je třeba. Vše ostatní je otázka citu a vkusu,“ popsal druhou část prosincové proměny majitel prodejny Radek Wagner. „Monice brýle dodaly na jiskře a skvěle doladily vybrané outfity, líčení i účes,“ doplnil.

3. krok: líčení

Brýle byly vybrány a nám nic nebránilo v přemístění na kosmetiku, tedy relaxační část v podobě hýčkání a líčení. Tradičně nám poskytla zázemí Hana Ondrejová v jejím Studiu H v Rejskově ulici 30, jež bylo celé k dispozici prosincové vítězce. „Proměnu jsem začala tím, jak se doma starat o pleť, aby vypadala svěží a pěkná. Po povrchovém čištění třífázovou pěnou, jsem provedla ultrazvukové ošetření a potom ultrazvukem zapracovala sérum proti vráskám a na dodání energie pleti, to jsem ještě doplnila ultrazvukovou biostimulační mikromasáží, podporující tvorbu kolagenu a elastinu v pokožce,“ popsala první část péče Hana Ondrejová. „Následně jsem nanesla rozjasňující krém a aplikovala make-up namíchaný k tónu pleti klientky. Poté přišly na řadu oči, ty má paní krásné hnědé. Na celé víčko jsem jako podklad dala stín tělové barvy a použila stíny v hnědých odstínech,“ pokračovala Ondrejová. „Nejdříve jsem nanesla jemný béžový a na pohyblivé víčko i část vrchního víčka tmavší odstín, od středu k vnějším koutkům a k vnitřním koutkům očí jsem nanesla světlejší, vnitřní koutky jsem ještě rozjasnila světlým stínem s leskem, který jsem nanesla i pod obočí. Linku jsem zvolila tmavě hnědou. Na spodní víčko jsem dala také tmavě hnědou linku, kterou jsem do ztracena jemně rozmazala. Řasy jsem zvýraznila černou řasenkou. Tvářenku jsem použila v bronzovém odstínu a vše zafixovala minerálním pudrem. Rtěnku jsem vybrala v tělové barvě. Paní Monika je krásná, po líčení příjemně prokoukla a myslím, že za tak pohlednou tváří se nejeden muž otočí,“ vyjádřila se nad svým dílem spokojeně kosmetička Hana Ondrejová. „Přeji jí, ať jí tato změna vydrží!“

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Korunou našeho snažení bývá tradičně změna účesu a barvy, jež se tentokrát odehrála ve Vlassalonu ve Fanderlíkově ulici s kadeřnicí Andreou Furiakovou. „Paní Monika má jemné vlasy, které byly hodně vytenčené, promelírované, avšak s tmavším podkladem. Byly tam pozůstatky červené barvy, které ji činily zbytečně starší a působily tvrdě,“ povšimla si na úvod. „Zvolila jsem tedy odstín, který paní prosvětlí a rozzáří, zároveň bude působit mladistvěji. Vybrala jsem měděnou barvu a prosvětlila ji světlými proužky,“ popsala kadeřnice změnu barvy. „Co se týče střihu, tak jsem nechala délku, lehce zkrátila konečky, sestříhala do obličeje a ofinu jsem zkrátila k obočí. Závěrečný styling je jednoduchý, vyfoukala jsem vlasy přes kartáč a provlnila jsem je přes žehličku, čímž nabraly na potřebném objemu,“ zakončila popis svých kroků Andreou Furiakovou.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Monika Oplocká se naposledy viděla při výběru brýlí, pak už se vše odehrávalo za zahaleným zrcadlem. Takže do poslední chvíle ani netušila, co ji čeká. Vůbec však nebyla nervózní z toho, jak bude vypadat, nechala se slyšet, že v nás má plnou důvěru. Jakmile byl tedy účes hotový, mohla se převléci do vybraného outfitu. Pak jsme ji postavili před zahalené zrcadlo, a když bylo odhaleno, viděla tváří v tvář svoji novou image. V tu chvíli úplně rozkvetla. Na závěr proměny a odhalení své maminky se přišla podívat i její čtrnáctiletá dcera, která byla ze změny nadšená.

A jak vše probíhalo? To se dozvíte ve videu na internetové stránky www.vecernikpv.cz.

Vánoční díl seriálu PROMĚNA IMAGE PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku najdete v tištěném vydání, které je v prodeji od pondělí 14. prosince a zakoupit jej můžete v redakci na adrese Vápenice 19