Střední zdravotnická škola Prostějov otevírá v prvním pololetí školního roku 2022/2023 již sedmnáctý běh kurzu pro seniory, který má název Odpovědným přístupem ke stáří, zdravý životní styl a ochrana člověka za mimořádných událostí, který je pořádán díky finanční podpoře statutárního města Prostějova.

„Kurz je určen všem seniorům, kteří nechtějí jen sedět doma, ale chtějí se něco dozvědět například o těchto tématech: Mimořádné události – poskytování první pomoci, předcházení onemocněním, relaxační techniky, očista organismu,“ poznamenal Martin Mokroš, ředitel SZŠ Prostějov s tím, že veškerou problematiku přednášejí zkušení lektoři, kterými jsou vyučující na škole.

Kurz bude zahájen v září 2022, termín bude upřesněn všem přihlášeným, je v rozsahu třiceti hodin, vždy v odpoledních hodinách a zájemci se mohou přihlásit buď na email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., kde uvedou heslo KURZ SENIOR 17, telefonicky na čísle 582 343 861. Počet účastníků je omezen.

Předchozích šestnáct běhů kurzu se setkalo s mimořádným ohlasem a jak uvedli sami účastníci, byl pro ně podnětem k většímu zájmu o sebe sama. „Účastníci na závěr obdrží i certifikát o absolvování,“ dodal Mokroš.