Už potřetí, s výjimkou posledních dvou covidových let, uspořádali pěnčínští dobrovolní hasiči nádhernou akci, která si v této obci postupně získává stále větší oblibu. Když se řekne ples, každý si zřejmě vybaví taneční bál uprostřed zimy někde v sokolovně či kulturním domě. Hasiči z Pěnčína ovšem ples pořádají v létě, a to přímo pod hvězdami!

S třetím ročníkem pěnčínského Letního plesu pod hvězdami si tak trochu pohrálo počasí, přesto mnohým přišlo krátkodobé ochlazení vhod. „Vyzvali jsme návštěvníky předem, aby dorazili v oblecích a dámy v plesových šatech, což jak vidíte, většina z nich respektovala,“ usmíval se starosta Sboru dobrovolných hasičů v Pěnčíně Lubomír Novák, který Večerníku hodinu po zahájení plesu konaného ve sportovním areálu popsal, co je všechno připraveno. „Především bohatá kuchyně, v níž dominují domácí hamburgery. Nechybí samozřejmě ani grilované maso nebo klobásy a pochopitelně nabízíme míchané drinky, dobré pivo, víno a také slivovičku. Návštěvníci mají možnost si zatančit při živé hudbě, připraven je fotokoutek a na půlnoc i bohatá tombola,“ sdělil Večerníku Lubomír Novák.

I přes menší nepřízeň počasí si do sportovního areálu v Pěnčíně našly cestu desítky návštěvníků, kteří se skvěle bavili.