I když předpověď počasí slibovala spíše deštivo, tak se nakonec nevyplnila a kdo si uplynulou sobotu našel čas a zavítal na pláž u Vrbiček na Guláš Rock Fest, tak rozhodně nelitoval. Vzduchem voněla celá řada tradičního českého pokrmu, na kterých si každý pochutnal, nechyběl ani pestrý výběr alko i nealko nápojů, který tak udělal radost i řidičům. A také jste si tady mohli poslechnout skvělou muziku, o kterou se pozvané kapely staraly od odpoledních až do pozdních večerních hodin. U toho PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jakožto exkluzivní mediální partner, nemohl chybět.

Na akci bylo jako už tradičně opravdu z čeho vybírat. Z gulášů nechyběly zvěřinové, hovězí, ale také pštrosí a lidé si je opravdu pochvalovali. „Láduju do sebe už druhou velkou porci, bral jsem si hovězí i pštrosí a musím říct, že i když jsou oba chuťově zcela odlišné, tak bych jen těžko řekl, který z nich mi chutnal více,“ prozradil jeden z návštěvníků pan Jaroslav. A rozhodně nebyl jediný, kdo se ještě v pozdějších hodinách ke kotlíkům kuchařů s radostí vracel.

Na Guláš Rock Festu tradičně panuje nepříliš vlídné počasí, často během akce dorazil i déšť. Loňský ročník byl jednou z výjimek, na ten letošní už ale opět meteorologové slibovali přívalové deště. Ty však nepřišly a počasí vydrželo po celý den i večer příjemné. „Myslím si, že meteorologové by už mohli předpovídat jen počasí o den zpátky, protože letos jim předpověď vůbec nevyšla. Řada osob pak na letošní ročník nepřišla právě kvůli ní, ale ti, co dorazili, byli spokojení a naštěstí se nám mokro zcela vyhnulo,“ utrousil štíplavou poznámku Petr Zlámal, jednatel pořádající agentury HIT TRADE.

Kromě jídla a pití se návštěvníci dočkali i vynikající muziky, o kterou se postarali skupiny umělců a také zvukař Kamil Řezníček, jehož chválili i všichni vystoupivší. Na pódiu nechyběly kapely Ptáci, ZZ top revival, Smokie revival, Sláva bend, Suzi Quatro revival či Majestico Muzikus a fanoušci si jejich tóny opravdu užívali a s postupujícími hodinami také stále více zaplňovali i přední řady pod hlavním pódiem.

Skvělá akce měla, stejně jako všechny předchozí v rámci seriálu Rock Maier Fest také charitativní podtext a tentokrát výtěžek ze vstupného putoval Dětskému domovu v Plumlově, zatím byl jeho zástupcům předán symbolický šek z rukou pořadatele Petra Zlámala za účasti náměstka primátora Jiřího Pospíšila. „Já jsem rád, že jsme mohli během celého letošní léta takto pomáhat. Ať už to bylo bratrům Dostálovým, či nyní Dětskému domovu v Plumlově. Pevně věříme, že i tyto peníze jim pomohou, aby se zde v Plumlově měli zase o něco lépe,“ prozradil na pódiu Jiří Pospíšil.

Zábavu pro nejmenší představovaly skákací hrad, místní hasičská jednotka či připravený kolotoč, takže i nejmladší návštěvníci mohli být spokojení a bavily se opravdu všechny generace. V letošním roce pak byla opět připravena autobusová doprava na akci i na cestu zpět. Nakonec i přes nevlídnou, ale nesplněnou předpověď to na pláži opravdu žilo a lidé si na ni našli cestu. „Přestože jsme měli obavy, tak vše nakonec vyšlo parádně. Lidé si to užili a i letošní ročník můžeme jednoznačně hodnotit pozitivně,“ dodal Zlámal.