V Kostelci na Hané můžete tuto sobotu 27. srpna dorazit na hodové slavnosti u příležitosti 40. výročí souboru Kosíř. Uvidíte mnoho vystoupení folklorních souborů, pobavíte se při soutěžích pro děti i dospělé nebo si nakoupíte na farmářských trzích, kde budou prodávat lokální výrobci. To a mnohem víc vás bude čekat v areálu hřiště za novou školou.

Hodové slavnosti v Kostelci na Hané budou především oslavovat 40. výročí místního folklorního souboru Kosíř. „Nejprve od 13:00 hodin budete svědky krojovaného průvodu městem a o půl hodiny později započnou svá vystoupení folklorní soubory Kosíř, Malý Kosíř, Hruška, Kojetín a Troubky. Ty budou trvat až do 17:00 hodin. Od 14:00 hodin proběhne vyhlášení vítězů dětské výtvarné soutěže s předáním cen, k tomu budou na místě vystaveny výtvarné práce dětí na téma Kroje a tradice Hané. Odpoledne se budou moci pobavit u soutěží děti i dospělí. A protože se bude zejména slavit kulaté výročí Kosíře, budete si moci také prohlédnout výstavu historie tohoto folklorního souboru. K tomu všemu zde proběhnou i farmářské trhy, na nichž si můžete zakoupit něco od lokálních výrobců. Samozřejmostí bude produkce dechové hudby Vřesovanka a bohaté občerstvení,“ zvou pořadatelé.

Hody proběhnou v areálu hřiště za novou školu a v případě nepříznivého počasí v sokolovně. Akce se koná pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje a za finanční podpory Olomouckého kraje a města Kostelec na Hané.