Koronavirová situace je pro mnohé organizátory akcí doslova noční můrou. Odvolávány jsou desítky akcí, na které jsme v závěru roku byli zvyklí a které patřily každoročně ke koloritům vánočních svátků.

Ne všichni ale vánoční zvyky odpískali! Tradiční štědrodenní setkání motorkářů se uskuteční! „V pořadí už sedmý ročník Prostějovské vánoční vyjížďky se navzdory hrozbě koronaviru koná. Sejdeme se ve čtvrtek 24. prosince v pravé poledne u pasáže Anděl v Anglické ulici. Samozřejmě musíme všichni dodržovat nařízení vlády. Nikdo si nebude sundávat rukavice, helmy ani šátky přes dýchací cesty. A budeme dodržovat povinné rozestupy,“ uvádí organizátoři vánočního setkání motorkářů a následné projížďky městem.

Svoji akci ale museli zrušit pořadatelé další projížďky. „V pátek pětadvacátého prosince jsme měli v plánu uskutečnit dvanáctý ročník Vánoční jízdy automobilů. Z důvodu přechodu na 4. stupeň systému PES a po konzultaci s Ministerstvem zdravotnictví není v souladu s nařízeními vlády tuto akci pořádat. Doufám, že mě všichni pochopí a budou se těšit na příští rok," sdělil hlavní organizátor Petr Kolařík.