Poslední dny před vánočními svátky trávil první muž prostějovské radnice František Jura často mimo svoji kancelář primátora statutárního města. A měl k tomu notné důvody. Zavítal do firmy prostějovského výrobce originálních pralinek, nezapomněl na finanční pomoc potřebným a čas si našel také k návštěvě psího útulku Voříšek v Čechách pod Kosířem. A ještě něco! František Jura s kyticí v ruce „přivítal“ mezi stoleté občany Prostějova paní Larissu Šimekovou.

Před deseti dny přišel podpořit výrobu originálních pralinek do firmy Green Tree Food. Podle jeho slov je důležité, aby město hledalo partnery mezi firmami přímo v Prostějově a v jeho nejbližším okolí. „Myslím, že v našem městě najdeme řadu firem, na které můžeme být hrdí. Chci přispět k tomu, aby se o nich více vědělo,“ konstatoval Jura. Prostějovská pralinkárna by se tak mohla stát výrobcem originálních propagačních předmětů statutárního města.

Následně František Jura zavítal do Centra sociálních služeb, kam přivezl symbolický šek na 17 500 korun. Kromě této organizace poputují další prostředky do Dětského domova Plumlov, Dětského domova Prostějov a Domova seniorů Prostějov v Nerudově ulici. Peníze mezi sebou na jeho výzvu vybrali zaměstnanci magistrátu, aby pomohli lidem postiženým současnými epidemickými opatřeními. Celkem se tímto způsobem podařilo získat 55 000 korun. „Jsem rád, že se kolegové na pomoc klientům sociálních zařízení dívali stejně jako já. Nejde o žádné ‚cizí lidi‘, jsou to naši rodiče, strýcové a tety, prarodiče a další příbuzní, někdejší sousedé, bývalí kolegové z práce, starší kamarádi. Mluvím o našich blízkých,“ uvedl primátor.

Velkým potěšením bylo pro primátora setkání s Larissou Šimekovou. Stoletá jubilantka jej překvapila vitalitou a elánem, František Jura jí předal kytici a dárkový balíček. A těsně před Vánocemi ještě primátor zavítal do útulku pro opuštěná zvířata Voříšek v Čechách pod Kosířem. Právě v něm je poskytnut azyl psům nalezeným v ulicích města Prostějova. František Jura se po roce přijel zeptat, jak se daří útulku i jeho obyvatelům a zda zatoulaní nebo odložení psi získávají původní nebo nové pány. Zároveň do útulku dovezl potravu a pamlsky na přilepšenou. „Se svým psem trávím téměř každý večer na několikakilometrové vycházce a moc si to oba užíváme. O to více myslím na psy, kteří o svého pána přišli a čekají, jestli se jich někdo ujme. Moc bych jim to všem přál,“ říká František Jura, primátor statutárního města Prostějova.