Třetí ročník Koberské pětky proběhl v sobotu odpoledne se startem na místním hřišti a účastnilo se ho přes třicet běžců, které neodradilo ani nepříznivé počasí. Stejně jako v minulých letech se i letos vybíralo startované předem a veškeré utržené peníze následně poputují na pomoc dvěma dětem.

Za přispění obce, sponzorů a běžců se letos podařilo vybrat vysokou částku a sto tisíc organizátoři spravedlivě rozdělí na jejich tolik potřebné rehabilitace.

Počasí během odpoledne drželo, ale v dopoledních hodinách přišel silný déšť, který pozměnil trasu závodu, a neběželo se těžším terénem, ale pouze na zpevněných plochách. „Na počtu účastníků se to určitě promítlo, ale i tak se počet běžců i chodců zastavil na pětatřiceti. O závodění ale opět nešlo, především jsme rádi, že se nám podařilo pomoct,“ prozradil hlavní organizátor akce František Vychodil.

Během on-line registrace se účastníků přihlásilo daleko víc, řada lidí také zaslala jen peníze na dobrou věc. Nakonec se i díky nim podařilo získat částku sto tisíc korun. „Obrovské poděkování patří všem, kteří nám přispěli. Nesmím zapomenout také na všechny sponzory a speciální poděkování si zaslouží vedení obce v čele s naší starostkou. Pevně věřím, že padesát tisíc pro Julinku a Štěpánka bude znamenat velkou pomoc a snad jim zase trochu ulehčí život,“ těšilo Vychodila, že i v této nelehké době se podařilo veřejnost oslovit.

Obě rodiny získaný dar využijí na rehabilitace, které jejich děti musí absolvovat. „Julinka má Angelmanův syndrom a dostali jsme od ní jako poděkování i tričko na památku, kterého si velmi vážím. U Štěpánka se jedná také o těžkou nemoc, nemůže chodit a je připoután na kočárek. Přesný název jeho nemoci ale neznám. Oběma dětem přeji, aby se s osudem popraly, snad jsme jim touto akcí také trochu pomohli,“ uzavřel Vychodil.