Příjemné odpoledne sliboval program vrbáteckých hodů návštěvníkům. A jak bylo předsevzato, tak se i stalo. Obec spolu s kulturní komisí a místním klubem veteránů nabídla bohatý program plný hudby, aut-veteránů ale také kolotočů a stánků. A jak se říká, navíc si místní takříkajíc předplatili počasí.

„Hody se vyvedly, bylo to perfektní. Vyšlo nám navíc krásné počasí,“ pochvalovala si jedna z organizátorek Kateřina Kubjátová. Akce se v plném rozsahu vrátila po loňských a předloňských protikoronavirových opatřeních. „Po třech letech jsme uspořádali druhý ročník srazu veteránů a přijelo pětaosmdesát vozidel. Nejstarší bylo z roku 1928, Scout Indian 101,“ prozradila.

Zatímco na návsi byla spousta veteránů včetně chevroletů, cadillaců i vojenské techniky, u hřiště se shromáždily kolotoče a stánky s pouťovými dobrotami. Vedle se pak odehrávala velká část programu, který skončil až v noci. Vystoupili Tommyho parťáci, dále známá a navíc dubanská skupina Quercus. Nebo žongléři Knock knock z Brna.

„Zlatým hřebem byla cimbálovka z Valašska, to byli čtyři hoši, kteří slavili obrovský úspěch. Lidi je chválili na návsi i dole na hřišti. Opravdu krásně hráli,“ poděkovala na dálku Kateřina Kubjátová.