Po roce se do Prostějova znovu vrací Dny evropského dědictví. Začínají v sobotu 10. září komentovanou prohlídkou radnice následované prohlídkou radniční věže. Program pak o víkendu nabídne třeba ještě koncert pěveckého sboru Nota Bene nebo prohlídku Národního domu. Vše bude pokračovat po celý následující týden.

Dny evropského dědictví každoročně v měsíci září po celé republice otevírají široké veřejnosti brány těch nejzajímavějších památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné. V Prostějově tato kulturně poznávací společenská akce přitom neproběhne poprvé.

Celý program zahájí v sobotu 10. září ve 13:00 hodin komentovaná prohlídka radnice. Kapacita prohlídky je 20 osob. Máte možnost se na ni předem objednat osobně v kanceláři prostějovského turistického informačního centra, na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na bezplatné telefonní lince 800 900 001. Od 14:00 hodin pak bude následovat prohlídka radniční věže. „Kapacita jedné prohlídky na věž je 12 osob, proto doporučujeme se předem objednat. Upozorňujeme na fyzickou náročnost prohlídky, čeká vás zhruba 256 schodů,“ sdělují organizátoři. Sobotu završí v 15:00 hodin koncert pěveckého sboru Nota Bene v obřadní síni radnice.

V neděli 11. září budou Dny evropského dědictví pokračovat v podobném duchu. Od 13:00 a 15:00 hodin můžete opět zajít na prohlídku věže, od 14:00 a 16:00 hodin zase na komentovanou prohlídku radnice. Oproti sobotě pro vás bude připravena ještě od 13:00 hodin komentovaná prohlídka secesní perly našeho města Národního domu.

Další jednotlivé akce pro vás budou nachystány během celého příštího týdne. Můžete se těšit například na dílničku pro děti se zaměřením na hanácké tradice, hru na členy městské rady, kteří za dob pánů z Pernštejna vládnou v Prostějově, a další komentované prohlídky různých prostějovských budov.