V Ondraticích to opět žilo. Druhý ročník Ondráckých slavností léta byl velkým tahákem, přilákal nejen místní, ale i řadu přespolních. V průběhu bohatého programu pořádaného od časných odpoledních hodin až do pozdní noci si na své přišli úplně všichni. Nechyběla řada aktivit pro děti, ale i pro dospělé, samozřejmostí byla živá hudba, dostatek tekutin a selátko na rožni. I když si s akcí nepěkně pohrávaly přeháňky, míst pod stany bylo dost. A návštěvníky, ty počasí v žádném případě neodradilo.

Za vším stáli manželé Makošovi a jejich tým, kteří pravidelně organizují akce v areálu horního hřiště v Ondraticích. A právě jim se podařilo uspořádat báječný druhý ročník Ondráckých slavností léta. Pro děti byl připraven program už od 14.30, v rámci ondráckohraní na ně čekala celá řada aktivit. Mohli si tak vyzkoušet jízdu na koni, zasoutěžit si v rámci různých disciplín a k dispozici jim byl i velký nafukovací hrad. K odpolednímu programu zahrála dechová muzika Skaláci, která příchozí postupně skvěle naladila. Ty neodradilo ani mírné mrholení a areál se tak poznenáhlu zaplňoval.

V 16.00 hodin došlo na tradiční zápas v malé kopané, který se odehrál na místním antukovém hřišti. V něm šlo také především o zábavu, jíž si aktéři i fanoušci užili dost a dost. Po fotbálku se již všichni těšili na tombolu s množstvím zajímavých darů a o jejíž slosování se postaral starosta obce Bohuslav Koštanský. Následný hudební doprovod musel být o něco odložen, příčinou byly menší komplikace s dopravou ozvučení. Ale vše se operativně podařilo vyřešit, a tak se předvedl jak hudebník Chvojas v akci, tak následně revival skupiny Kabát s rockovým nářezem.

Během odpoledních i večerních hodin se střídalo příjemnější počasí s přeháňkami, ale i přesto se areál neustále plnil příchozími. Všechna místa byla zastřešena velkými party stany, takže si každý našel svůj kousek suchého prostoru a areál byl skutečně „našlapaný“. Na baru samozřejmě nescházely různé dobroty pro děti i dostatek tekutin pro dospělé, což jen umocnilo vynikající atmosféru. Nedaleko baru si pak mohli návštěvníci vybrat z celé řady dobrot v udírně, ale největší zájem byl jednoznačně o skvostného pašíka, který se točil na rožni. Večerní afterparty pak pokračovala až do pozdních hodin.

„Akci můžeme hodnotit opravdu pozitivně. Jsme hlavně rádi, že nejen místní, ale i řadu přespolních neodradilo nestálé počasí, které si s námi trochu zahrávalo. V odpoledních hodinách se pobavily děti a následně i dospělí. I za zpětné reakce jsme opravdu rádi, protože akce byla hodnocena velmi kladně. Věřím, že nám příště vyjde lepší počasí, protože to byla jediná kaňka jinak nadmíru vydařené akce,“ prozradil spokojeně Pavel Makoš, hlavní organizátor.