Tradiční závod, ale hlavně zábava pro děti i dospělé. To je už každoroční podnik Prostějovská koloběžka. I letos se uspořádání chopilo DDM Sportcentrum Prostějov. A zdařile, náměstí T. G. Masaryka se v průběhu celého dne zaplnilo závodníky a závodnicemi různého věku. I s různými stroji. Organizátoři navíc nenechali nic náhodě. Kdo totiž s koloběžkou nepřišel, mohl si ji na místě vypůjčit.

 

A nakonec se i z letošního ročníku stal mezi Prostějovany hit. Navíc nezávodily jen děti. „Jsem po nemoci, tak byl pro mě kritický snad každý úsek. Člověk musí umět namotivovat sám sebe,“ říká mladá žena Hana Andrýsková. Závod vzala vážně, do cíle dorazila pořádně unavená. „Chodím pokaždé. Bojuji o tu koloběžku, tu šanci si nechci nechat ujít,“ usmívá se. Ona koloběžka pak je vystavená šikovně přímo vedle startovací čáry. Stejně jako stupně vítězů. A o motivaci je tak hned postaráno.

Pořadatelům letos také přálo počasí. Ani horko, ani zima, žádný vítr nebo dešťové přeháňky. „Za nás to bylo perfektní. A z asi posledních deseti dnů nejlepší počasí,“ pochvaloval si Jiří Novák z DDM Sportcentra Prostějov. Připomněl, že Prostějovská koloběžka byla rozdělena na dvě části. „Dopoledne byl závod pro školy. Zúčastnilo se osmdesát dětí z devíti škol. Atmosféra byla výborná, děti si fandily navzájem. Jel se závod jednotlivců a štafetový závod. Nejlépe dopadla Základní škola Palackého,“ prozradil Novák s tím, že celkem se akce zúčastnilo přes 230 lidí.