Zatímco i na Štědrý den někteří organizátoři odvolávali kvůli protiepidemickým opatřením jednu akci za druhou, na motorkáře s koronavirem prostě nechoďte! Ti jako jedni z mála ani přes doslova hnusné počasí doma nezůstali, naopak dodrželi tradici a opět během 24. prosince „osedlali“ své silné stroje a vyjeli do prostějovských ulic! 

Hrozba nákazy koronavirem a hodně nepříjemné počasí. Dva aspekty, které ohrožovaly tradiční Vánoční jízdu Prostějovem v podání prostějovských motorkářů. Přesto se na Štědrý den v poledne u pasáže Anděl v Plumlovské ulici sjely k vánoční akci na tři desítky těch nejskalnějších vyznavačů silných strojů. Půl hodiny před srazem ale Večerník motorkáře zastihl „pod střechou“ na čerpací stanici v Plumlovské ulici. „Vůbec jsme ani na chvíli neuvažovali o zrušení akce, je to pro nás tradice. Samozřejmě kromě všech silničních pravidel musíme dodržovat i přísná covidová opatření. Projedeme se městem a na samotný závěr si pořídíme společnou fotografii na náměstí T. G. Masaryka u vánočního stromu. Máme to povolené,“ řekl Večerníku Karel Hýbl, hlavní organizátor Vánoční jízdy motorkářů.

Ti se nejdříve sešli na čerpací stanici v Plumlovské ulici v Prostějově. „Hrozně prší, ale nám to vůbec nevadí, jsme patřičně vybaveni i na takový nečas. V poledne se stavíme u Anděla nabrat další účastníky a hned vyjedeme,“ dodal Hýbl.

Vánoční jízda motorkářů se i přes vydatný déšť vydařila. „Já bych neměla veselé Vánoce, kdybych se této akce nezúčastnila,“ neskrývala odhodlání jedna z odvážných motorkářek. „Déšť nám vadit ani nemůže, jsme železní,“ dodal další z motorkářů zahalený ve speciální kombinéze.