Až do velkého finále mezinárodní soutěže krásy se dokázala probojovat Tereza Žáková z Prostějova. Poté, co absolventka zdejší „reálky“ loni uspěla ve finále Miss ČR, ji organizátoři této soutěže letos v září vyslali do Turecka. Tam se sympatické slečně podařilo obstát v konkurenci dívek z celého světa, když pronikla až do nejlepší dvacítky. Přestože nakonec nezvítězila, domů se vracela s dobrým pocitem.  

Dvacetiletá Tereza Žáková na Miss Aura odletěla už v neděli 11. září. Po mnoha foceních, cestování po přírodních krásách Turecka a celé řadě dalších aktivit spojených se soutěží ji čekalo semifinálové kolo. V něm se mimo jiné představila v národním kostýmu.

„Zvolila jsem oděv, který symbolizoval úrodnou Hanou. Kostým byl z přírodního materiálu a doplňovaly ho květiny v národních barvách,“ přiblížila Žáková, které se podařilo postoupit až do velkého finále. To se konalo v sobotu 24. září. Tereza v něm byla porotou vybrána mezi nejlepších dvacet. Vysněné korunky a šerpy se však nakonec nedočkala. „Být účastnicí světové soutěže krásy byl vždycky můj sen a ten se mi v Turecku na sto procent splnil. Už jen to, že jsem mohla být součástí takového klání a plnit různé disciplíny i úkoly společně s téměř čtyřiceti dívkami z celého světa, beru za svůj velký úspěch,“ netajila se se svým nadšením dívka, která se hned po návratu z Turecka naplno vrhla do studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci.

Exkluzivní rozhovor s Terezou Žákovou najdete v příštím čísle Večerníku!