Na centrální prostějovské náměstí se letos vrátí kluziště, které je tradičně součástí zimního programu pro občany. Rozhodla o tom na svém jednání Rada města Prostějova. Provoz ledové plochy umístěné před budovou muzea se zkrátí na jeden měsíc, aby náklady v době energetické krize nepřesáhly únosnou míru.

Jak uvedl primátor, magistrát reaguje na velký zájem občanů, aby samospráva ledovou plochu letos znovu objednala. „Budeme šetřit, kde se dá, abychom si i letos kluziště mohli dovolit,“ říká první muž radnice. Podle Františka Jury město mírně ubere vánočního osvětlení a výzdoby a bude hledat i další úspory. „Loni jsme vánoční program kvůli omezením museli zredukovat, letos z něj chceme zachovat co nejvíce. Než aby lidé seděli sami doma ve svetrech, ať si jdou raději užít adventní atmosféru do centra města,“ dodává primátor.

Kluziště bude na náměstí T. G. Masaryka v Prostějově umístěno od 2. prosince letošního roku do 1. ledna 2023. Dopoledne bude sloužit především školám a školkám, odpoledne pak široké veřejnosti.