Sobota 24. září patřila v brodeckém sportovním areálu prvnímu ročníku Gulášvaru, který si připravila místní jednotka dobrovolných hasičů společně s Kioskem na hřišti. Vařit se začalo už v brzkých dopoledních hodinách a guláše voněly po celém areálu. Sešlo se hned pět týmů, které soutěžily o zajímavé ceny, ale jejich členové se především přišli pobavit s kamarády. Díky skvělému počasí proběhlo vše, jak mělo, a guláše kolem oběda rychle mizely.

 

Akce s kotlíkovými guláši jsou stále oblíbenější a tradici by takto chtěli založit i v Brodku u Prostějova. S prvním ročníkem panovala velká spokojenost. „Termín se domlouval dlouho dopředu, ale nakonec jsme byli sami rádi, že jsme si stihli všechno přichystat, protože den předtím jsme měli dva velmi těžké zásahy. Když jsme tak večer ještě připravili ingredience a další věci, tak už to bylo opravdu náročné, ale vše se zvládlo. Lidé dorazili a chutnalo jim, a to je to hlavní. S takovou myšlenkou jsme do toho šli,“ hlásil po akci velitel místní jednotky hasičů Marcel Žák.

Všichni návštěvníci i porota měli na výběr z pěti kotlíků. Své zastoupení zde měli občané, hasiči i kiosek. Krátce po poledni byly guláše hotové a začal prodej, který slavil velký úspěch, brzy se po nich doslova zaprášilo. Následně porota vyhlásila výsledky, ale to nebylo zásadní. „Jsme rádi, že nám hlavně vyšlo počasí, protože v dešti by se vařit nedalo. Zažili jsme skvělé dopoledne i velkou část odpoledne a za to jsme velmi rádi. Lidé měli na výběr od hovězího, vepřového až po divočinu. Za nás tam nechyběl ani Otík a pan Pávek, tedy dvojice z naší legendární komedie, kterou jsme si připravili na domácí hry bez hranic, a i tato dvojice přispěla ke skvělé atmosféře,“ doplnil Žák a přidal závěrem, že pevně věří, že si akce najde své místo a pokračování i v dalších letech.