Stála za přípravou celé řady exkluzivních výstav výtvarných děl, která neměla nejen v Olomouckém kraji obdoby.

Díky svým letitým osobním kontaktům na zástupce galerií po celé republice se jí dařilo do Prostějova dostat kolekce často velmi vzácných děl, která společně nebyla jinde k vidění. Zhruba před rokem však Kamila Husaříková v muzeu skončila. Svůj odchod si dle svých slov představovala jinak. Večerník zajímalo, co někdejší ikona prostějovského muzea dělá nyní a jak se na celou záležitost dívá s časovým odstupem. 

Letos v březnu by Kamila Husaříková oslavila 45. výročí svého působení v prostějovském muzeu. Už tak neučinila, své místo opustila loni na podzim v rámci reorganizace, kterou představila tehdy nastupující ředitelka prostějovského muzea. Jak se sama na celou záležitost dívá s časovým odstupem?

Myslela jsem si, že se přes to přenesu, ale musím se přiznat, že jistou hořkost v sobě stále nosím. Do muzea už nechodím, ale na internetových stránkách jsem zjistila, že moji funkci výstavářky, která byla zrušena pro údajnou nadbytečnost, už zastává někdo jiný...,“ pokrčila rameny Kamila Husaříková, kterou do jisté míry potěšilo alespoň to, že se letos v létě podařilo realizovat výstavu o 601. skupině speciálních sil generála Moravce. „Tu jsem měla připravenu ve výstavním plánu na loňský rok. Mrzelo mě, když jsem ji musela odříct, přestože již vše bylo domluvené. Od vedení jsem se tehdy dozvěděla, že se tato expozice do muzea tematicky nehodí. Beru to tedy za jisté zadostiučinění, že na ni s téměř ročním zpožděním přece jen došlo. Jsem přesvědčena, že elitní vojáci a Prostějov patří k sobě,“ vyjádřila se Husaříková, která dle svých slov nyní za kulturou příliš často nevyráží. Spíše se věnuje svým vnoučatům a pejskovi.