* Přednáška

Uskuteční se dříve než obvykle, hned na začátku listopadu ve čtvrtek 3. 11. od 18:00 hodin. Ing. Tomáš Přibyl bude přednášet o kosmickém programu Artemis, v jehož rámci NASA slibuje návrat člověka na Měsíc. Přednáška má název „Artemis: ze Země (znovu) na Měsíc“.

* Pozorování Slunce

Každý čtvrtek a pátek od 14:00 hodin. Přijďte si je za jasného počasí prohlédnout protuberance –

dynamické objekty mnohonásobně větší než Země a dozvědět se další informace o naší nejbližší hvězdě.

* Večerní pozorování

V listopadu budou večerní pozorování probíhat za jasného počasí každý čtvrtek a pátek od 21:00 hodin. Ukážeme vám souhvězdí podzimní oblohy, dvojhvězdy, hvězdokupy, mlhoviny i galaxie. Ze Sluneční soustavy budeme pozorovat sousední planetu Mars i plynného obra Jupitera a jeho měsíce.

* Astronomická pohádka

Pro děti jsme si připravili pohádku o hrdinovi Perseovi, který získá hlavu Medúzy a zachrání krásnou Andromedu. Příběh „Hrdina Perseus“ spojený s původem podzimních souhvězdí si můžete přijít poslechnout každou středu od 15:30 hodin.

Všechna pozorování se konají pouze za příznivého počasí. Objednávejte se předem (9:00 - 16:00) na tel. čísle: +420 724 013 039 nebo emailem Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Všechny aktuality jsou uvedeny na internetových stránkách i sociálních sítích muzea a hvězdárny.