Říjen se ukázal ve vší parádě včetně ranního sluníčka, větru, deště či jen tak polétavého listí, ale nic z toho nás nemohlo zastavit provést v harmogramu celkově již čtyřiasedmdesátou účastnici největším seriálem svého druhu v celém kraji a okolí, kterým je už od dubna 2015 ojedinělá PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku.

V roce takřka samých dvojek protkaných jednou nulou se další podzimní díl uskutečnil v sobotu 22. října a znovu šlo výtečně provedené představení. Cílem opětovně bylo nejen změnit vizáž vybrané výherkyně, ale také pomoci v rámci odborného poradenství, ukázat, že i zdánlivě nemožné je možné a hlavně vytvořit zážitek na celý život. Vždy se jedná o den jako z pohádky, který se do paměti nejen samotné aktérky či aktéra vryje na celý život, a nejinak tomu bylo i tentokrát.

Dominantní skupinu doposud v historii představují ženy, našlo se ale i několik odvážných mužů, manželských nebo partnerských párů. A byli bychom rádi, kdyby k nimi brzy přibyli další. Stávající účastníci přiitom dorazili nejen z různých koutů Hané a vůbec celé české vlasti, ale také ze Slovenska. Na svůj velký den s Večerníkem tudiž dodnes vzpomínají například dámy od Košic, Prahy, Ostravy, Olomouce a Vyškova, vědí o něm v Havířově či například na Bouzově. Oblíbený seriál je cílený na všechny věkové kategorie, o čemž zcela jasně vypovídá i věkový rozptyl patnáct až pětasedmdesát let.

A jak dopadlo ono říjnové klání s pořadovým čísle 74, kterou pro sebe uzmula Jindřiška Třísková z Vícova na Prostějovsku? To se můžete dočíst na následujících řádcích a co nevidět i na www.vecernikpv.cz.

 

 

Šestapadesátiletá paní Jindřiška pracuje jako recepční ve společnosti Moravská vodárenská, a to přestože už je v invalidním důchodu. Má dvě dospělé děti a čtyři vnoučátka, která jí dle vlastních slov činní největší radost. Do seriálu PROMĚNA IMAGE se přihlásila s jasným cílem. „Chtěla bych zkusit změnu, teda jestli mi to pomůže,“ zaznělo s nadsázkou. „Kvůli nemoci špatně chodím, mám pocit, že mi nic nepasuje a potřebuji poradit, co se sebou. Věřím, že mi moje proměna od vás pomůže,“ pokračovala Jindřiška Třísková z Vícova.

Celý tým Večerníku udělal samozřejmě vše, aby toto přání splnil. Po ranním přivítání jsme šaramamtní dámě jako první názorně předvedli, jak snadno vybrat krásné oblečení u našeho nového partnera PAVLŮ fashion, poté jsme tradičně navštívili Optiku Wagner, kde jsme vybrali několikery originální brýle, následně proběhlo líčení v podání dalšího nového partnera, a to kosmetické poradkyně Lenky Fifkové. A krásný účes pak vznikl znivu ve Vlassalonu. Vše pečlivě monitoroval náš kameraman a fotograf Ivo Mynařík.

Paní Jindřiška před začátkem proměny prozradila, že se sice moc těší, ale že si ráno po probděné noci kladla otázku, do čeho že se to vlastně uvrtala... Stačila však chvíle, nervozita opadla a bylo tomu tak v průběhu celého dne. Jako vždy i tentokrát se celý den nesl v pozitivní náladě a nejednou jsme se pořádně zasmáli. Po odhalení nové image jsme byli oslněni mladistvým výrazem samotné aktérky, zatímco si říijnová vítězka s radostí užívala následného fotograování.

Klání v měsíci říjnu jsme jako vždy pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, poskytnou vám co nevidět internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z tohoto dílu, ale k dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících epizod seriálu PROMĚNA IMAGE.

 

1. krok – volba oblečení

Ruku v ruce s říjnovým dílem seriálu PROMĚNA IMAGE jsme přivítali nového partnera, a to prodejnu PAVLŮ fashion, kterou můžete navštívit na Pernštýnském náměstí 4 (vedle lékárny Mamed) v Prostějově. Najdete zde slušivou dámskou módu, společenské šaty, ale i volnočasové oblečení. Vyberou si i ženy s většími velikostmi. Paní Jindřišce, naší aktérce, jsme chtěli ukázat, že kromě legín a trička se může obléci i elegantně do šatů a nutno říci, že jí tento styl sedl. S vřelostí a úsměvem se celého týmu ujala majitelka Věra Pavlů, a tak jsme mohli začít. „Paní Jindřišce jsme vybraly několik zajímavých kousků. Prvním outfitem byly černé kalhoty s plastickým vzorem, které jsme doplnily džínovou bavlněnou košilí na knoflíčky, což působilo velice mladistvě,“ poznamenala úvodem módní expertka. Dalším outfitem byla halenka s pogumovaným vzorem, která opticky zakryje bříško. Tu jsme obohatily o mikinu na zip v černé barvě se zajímavým potiskem a zdobením z kamínků na zadní i přední straně. Sama Jindřiška Třísková si tento styl velice pochvalovala. A to nebylo všechno. Na denní nošení, ale i do společnosti byl vybrán další slušivý outfit, kterým byly jednoduché šaty v barvě královské modré s tříčtvrtečním rukávem v kombinaci se starorůžovou džískou s aplikací krajky. „Posledním vkusným modelem byly pouzdrové šaty v podzimních barvách s geometrickými vzory, příjemným materiálem i střihem, které paní Jindřišku nejen pěkně zeštíhlily, také se v nich skvěle cítila. Oboje šaty jsme pak doplnily růžovým psaníčkem,“ doplnila výběr outfitů Věra Pavlů.

2. krok: volba brýlí

S dobrou náladou směřovaly další kroky za naším tradičním partnerem, kterým je Optika Wagner sídlící na náměstí E. Husserla. S elánem sobě vlastním se říjnové vítězky ujal příjemný tým Radka Wagnera. A jelikož paní Jindřiška je neskutečně brýlový typ a je vhodná doslova pro focení brýlí do reklamních kampaní, nebyly vskutku ani jedny brýle, které by jí nesedly. Problém v daném případě byl spíše v tom, které z těch všech slušivých vybrat. „Říjnová proměna hraje barvami. Dnes a denně se přesvědčujeme, že slovo elegance není už dávno spojeno pouze s černou barvou,“ podotkl majitel Radek Wagner. „Všechny brýle včetně slunečních jsme tedy vybírali dle tvaru obličeje a stylu oblečení, které bylo zvoleno pro říjnovou proměnu. Paní Jindřiška je veselá a energická žena, takže jsme vybírali i brýle vhodné k její osobnosti,“ objasnil záměry Wagner. „Největším klenotem jsou černo-fialové brýle Look concept z italských dílen, které dokonale ladí k outfitům elegantním i volnočasovým. Další barevné a elegantní ‚stálice‘ z našeho obchodu v podobě Coco song, Etnia Barcelona a Carolina Hererra hezky doplňují líčení, sestřih a barvy oblečení, které nám rozzářily letošní podzim, ale konkrétně i samotnou ženu,“ dodal spokojeně majitel optiky.

3. krok – kosmetika a líčení

Říjnová PROMĚNA IMAGE byla premiérou i pro našeho dalšího partnera. O kosmetiku a líčení se tentokrát skvěle postarala Lenka Fifková. „Říkala jsem si v duchu, že je podzimní sobotní ráno a mě čeká cesta na proměnu za ženou, která si má užít svůj den. Netušila jsem, kdo na mě čeká, ale osud tomu tak asi chtěl. Po čase jsem se totiž naprosto nečekaně setkala s paní Jindřiškou, kterou jsem již kdysi na své cestě životem potkala. A aby také ne, paní Jindřiška o sebe s láskou pečuje. Nyní ji potkávám s jinou vizáží než před časem, má vytetované obočí a nalepené řasy,“ překvapila vššechny přítomné kosmetická poradkyně. „Jako první jsem připravila pleť, paní Jindřiška ji má mastnější, smíšenou. Červené flíčky na tvářích i u mastné nebo smíšené pleti potřebují hydrataci. To během deseti minut vyřešila TW regenerační hydratační maska a následně nanesený lehký hydratační gel,“ uvedla  Lenka Fifková a ve svém úsilí pilně pokračovala. „Oční okolí projasnila krátká masáž, vypnul oční krém a oční maska. Tónovací CC krém, který úžasně pleť rozjasnil, jsem zafixovala transparentním pudrem, jenž váže případnou mastnotu pleti. Po ošetření rtů peelingem a balzámem s bambuckým máslem se staly krásné a vyživené, dokonale připravené pro rtěnku.  Mírně padající víčko stačilo několika tahy štětcem a stínem opticky pozvednout, dále maličko zvýraznit kontury obličeje a projasnit. Líčení jsem zvolila v růžových, fialových a přírodních tónech. Vše provedené tak, aby líčení i večer vypadalo stále dokonale,“ zakončila postup péče a líčení nová kosmetická poradkyně týmu PROMĚNA IMAGE Večerníku.

4. krok: barvení, stříhání a styling

Vrcholem každého dílu je změna účesu. Ani tentokrát tomu bylo jinak. Již tradičně se konala v kadeřnickém salónu Vlassalon ve Fanderlíkově ulici 5, kde byla opět nachystána sympatická majitelka Andrea Furiaková. Jindřiška Třísková měla v té chvíli vhodný stávající střih i barvu, přihlásila se však a podstupuje proměnu, takže jsme se tohoto úkolu chopili se vší parádou. Aktérka přitom dke svých slov nepatří mezi typy žen, které by se obávaly větší změny, a tak jsme toho využily, pustily se do extravagantnější proměny! „Vlasy měla paní Jindřiška krátce střižené, jemné a světlého odstínu, dalo se tak s nimi udělat cokoliv,“ souhlasila Andrea Furiaková. „Vlasy jsem jako první podstříhala, provzdušnila, boky jsem vzala trochu víc a střih vytvořila do lehké asymetrie. Abych paní Jindřišku rozjasnila a zvýraznila, vybrala jsem tentokrát odstín křiklavější fialové až višňové v kombinaci s platinovými pramínky. Žena se nám tím úplně rozzářila a omládla,“ neskrývala potěšení šikovná kadeřnice. „Styling jsem pak celý nadzdvihla, profoukala do objemu a lehce rozcuchala, což je momentálně velkým trendem. Ne každý si to může dovolit, ale paní Jindřiška byla pro tento typ účesu přímo předurčená. A za sebe jsem ráda, že si ho sama tolik pochvalovala,“ dodala Andrea Furiaková.

5. krok - odhalení a fotografování

Paní Třísková si celý den náramně užívala. Byla vděčná za veškerou poskytovanou péči a hýčkání. A ačkoliv se u ní ráno objevila lehká nervozita, po chvíli však opadla a už bez obav se svěřila našemu profesionálnímu týmu. Po několik hodinách kouzlení stanula před zrcadlem „nová“ paní Jindřiška doslova unesená svým já. To se projevilo i u focení, které si doslova užívala, což je patrné doslova z každého snímku. 

 

HLASTE SE DO LISTOPADOVÉ PROMĚNY IMAGE