Páteční odpoledne a podvečer 21. října byly ve znamení halloweenské stezky, již si stejně jako v minulých letech připravilo pro všechny účastníky Sportcentrum – DDM. Na Vápenici se tak všichni, kterých dorazilo velké množství, dočkali stezky odvahy, která byla vytvořena ve sklepení. Nechyběla celá řada strašidel, ale třeba i ochutnávka různých sladkých vnitřností a dalších věcí. Před nebo po absolvování stezky toho ještě byla k dispozici spousta. Děti si tak užily tvořivých dílniček s různými aktivitami a dovedností disciplíny. Kromě toho si pak všichni pochutnali na opečených špekáčcích.

 

Vstup do areálu se otevřel už v 15.00 hodin a rodiče společně s dětmi měli tuto možnost až do pozdního podvečera. O akci byl stejně jako v předešlých letech velký zájem a návštěvníci tak na stezku odvahy museli čekat, avšak maximálně hodinu. Musel totiž být omezen počet přítomných. „Museli jsme počkat zhruba tři čtvrtě hodiny, ale vůbec nám to nevadilo. Aspoň jsme si tak během tohoto času udělali špekáček, hodnotila jedna z maminek.

Na stezku se pak pouštělo v pravidelných intervalech a děti přímo hltaly zábavu, ale i dobrodružství. Nescházela strašidla s připravenou řadou úkolů. A děti vše v náročných podmínkách poctivě plnily, za což se jim dostalo odměny. Na konci tak všechny měly zaslouženě nárok na kartičku. Děti přestály nebezpečná strašidla, která je řádně vylekala, vzpruhou pak byla ochutnávka všelijakých dobrot ze strašidelné kuchyně. „Bavilo mě to. Strašidla se mi ale moc nelíbila a jednou jsme se i s kamarádem hodně lekli,“ prozradil malý Honzík, který si na posilněnou opekl špekáček.

V areálu dvora pak na malé hrdiny čekaly různé aktivity pro zpestření průběhu odpoledne. Ve vnitřních prostorách nechyběly tvořivé dílničky, kde si mohly děti vyrobit například zajímavý kousek oblečení, vymalovat si různé obrázky či třeba vytvořit hezké věci z papíru. A i zde stanoviště slavila velký úspěch.

Ve dvoře pak také plápolal otevřený oheň, na kterém si všichni mohli opéct špekáček. A i tuto aktivitu si návštěvníci velmi pochvalovali. A že se jich u ohně něco vystřídalo. Halloweenskou stezku si tak všichni užili a zcela zaplněný areál byl svědkem toho, že tomu tak skutečně bylo.