Ve většině případů je „péefko“ jen zbytečným kusem papíru či nevítaným spamem, který k vám dorazil elektronickou poštou. Pokud chcete poslat obrázek zasněžené krajinky s domečky nebo vánoční stromek se svíčkami, pak raději žádnou takovou novoročenku neposílejte. Vypadá to, že jste si s jejím výběrem vůbec nelámali hlavu a posíláte ji jen z povinnosti. Jestli naopak chcete „péefko“, které potěší a zaujme, zkuste to letos trochu jinak. 

Mnoho lidí vytváří vlastní PF, jejichž námětem jsou oni sami či jejich rodina. To je jistě správné, na dobré PF je to však poněkud málo. Zaujmout můžete dvěma způsoby, a sice seriózním tématem nebo dobrým smyslem pro humor. Vše ostatní jako například kvalitní papír či skvělá grafika nejsou vedle toho tak důležité. Zejména humor potěší, dokáže prolomit ledy, napomůže tomu, že si vás dotyčný připomene a poznává vás v něm. Není však dobré někoho urážet. Nejlepší je, pokud si uděláte legraci sami ze sebe. To ostatní vždy potěší...

Není od věci, pokud je na „péefku“ ručně psaný text. Dbejte však na to, aby byl čitelný, a to včetně podpisů. Malé písmo nikdo luštit nebude a adresát se tak ani nemusí dozvědět, kdo mu PF vlastně poslal. 

Co tam však nikdy nesmí chybět, je nějaký dobrý nápad. To je vždy určitě lepší než pouhý obrázek s vánoční tematikou. Důležité ovšem je, aby ho adresát pochopil. Někdy je lepší otestovat si ho na někom, kdo má dostatečný odstup. 

 

Tematická strana PROSTĚJOVSKO & PF 2021 najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSÉHO Večerníku z pondělí 28. prosince