Po každé pracovní rutině nebo i v mezičase naše tělo i mysl ocení odpočinek. Pokud je to navíc formou cvičení a můžeme tak posílit své tělo, uděláme jedině dobře. Jednostranné pohyby v zaměstnání nejsou pro nás dobré, proto si i v únoru najděte denně pár minut na cvičení a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe, navíc zabráníte špatnému držení těla a z toho plynoucím problémům. Mimo jiné uvolníte i stres a napětí, přitom není potřeba hned chodit do posilovny. Pojďme tedy na to, v tomto osmapadesátém pokračování se zaměříme na oblast vnitřních stehen…

 

1. Jako první je potřeba se vždy rozcvičit. Je to základ, který by měl předcházet úplně každému cvičení. Následně si pusťte nějakou oblíbenou, tentokrát však klidně rychlejší hudbu a můžeme začít. Nohy dáme doširoka, narovnáme záda, bradu zatáhneme, ramena dozadu a dáváme si pozor na to, abychom nevystrkovali břicho (viz. foto). Začneme dýchat, dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

2. Nyní budeme dělat výpady na jednu a druhou stranu až dolů ke stehnu, paty jsou na zemi, špičky se nezvedají, nehrbíme se, cvičíme v tempu (viz. foto). Nezapomínáme dýchat. Cvik opakujeme v tempu na každou stranu dvacetkrát. Tento cvik působí efektivně na stehna a zadek.

3. V dalším cviku zůstaneme rozkročmo a opět dýcháme dle návodu (viz. foto). Dech postupuje směrem od břicha do žeber, kde máme pocit, že se žebra otevírají do široka, dech však nezastavujeme, ale postupuje stále směrem nahoru. Pak pomalu vydechneme.

4. Nyní začneme klesat dolů mezi kolena, máme pevné břicho, rovná záda, kolena jsou ven a cvičíme opět v tempu nahoru a dolů. Výdech je nahoru (viz. foto). Soustředíme se na vnitřní stehna, po chvíli může cvik začít pálit, ale tím spíš se dostaví patřičný efekt. Cvik nedoporučuji cvičit při potížích s kyčlemi. Závěrem si nezapomeňte udělat strečink, ať vás druhý den nic nebolí.

A já už se těším zase příště!