Hned dvě zastávky na Prostějovsku učinili v neděli během dne huláni. Malá jednotka se zastavila nejprve v samotném Prostějově, přímo na náměstí T. G, Masaryka, ale občanům dělala radost i po cestě tam a zpět.

 

Obyvatelé města mohli obdivovat uniformy a výzbroj jezdců, poptat se na to, co je zajímalo. Před radnicí se jim dostalo i přivítání od první náměstkyně primátora Milady Sokolové a jejích kolegů Miloše Sklenky, Jiřího Pospíšila a Jiřího Rozehnala. Nemohl chybět ani životabudič pro zahřátí, hulány totiž kromě lidí na Hané přivítala také nemalá zima.

Tím ale návštěva Prostějovska pro jezdce neskončila. Hned po prostějovské zastávce se totiž vydali do Kostelce na Hané. Zde vzdali hold válečným obětem u pomníku na břehu řeky Romže. Poté už je ale čekala dlouhá cesta do Slavkova u Brna. Sem se v posledních dnech sjíždí nadšenci do vojenské historie ze všech koutů nejen České republiky ale také Evropy. Začátkem prosince se zde totiž uskuteční připomínka slavné Bitvy Tří císařů, v níž Napoleon Bonaparte porazil spojené síly Pruska, Rakouska a Ruska.