V roce takřka samých dvojek protkaných jednou nulou jsme se s projektem PROMĚNA IMAGE propracovali až k jeho konci. V pořadí sedmý vánoční zázrak od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku proběhl druhý adventní víkend a jeho hlavní hvězdou byla historicky vůbec nejmladší aktérka, teprve patnáctiletá Tereza Abrahámová z Otaslavic. Tato dívka totiž pro sebe uzmula celkově šestasedmdesáté dějství, které proběhlo - jako již tradičně v tomto čase - ve vánočním duchu. Opět jsme přitom měnili nejen vizáž, ale též zahřáli u srdíčka, zvýšili potřebné sebevědomí, udělali radost a zažehli jiskru v očích. Těší nás i fakt, že vše na stránkách nejčtenějšího regionálního periodika odstartovalo již v dubnu 2015.

Za celou historii tohoto seriálu proměn nám pod rukama prošlo mnoho žen všech věkových kategorií, ale i hrstka mužů, dva manželské páry a jeden partnerský pár. Výherci k nám přijeli z celé České republiky od Prahy, přes Zlín, Ostravu, Vyškov až po Bouzova, největší enkláva se pochopitelně rekrutuje z Prostějovska. Dvakrát jsme již ovšem měli i vítězky ze Slovenska. PROMĚNA IMAGE v režii PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku je jediná své velikosti a jsme rádi, že si drží vysokou sledovanost již tolik let. A zatímco nejstarší dámě bylo přes pětasedmdesát roků, nejmladší výherkyni vám představujeme právě dnes. Přání stát se na den modelkou a pomoct za novým i lepším stylem jsme tentokrát splnili patnáctileté slečně... Jak to celé dopadlo? To se můžete dočíst na následujících řádcích a záhy také na www.vecernikpv.cz.

A je dobojováno! Alespoň pro letošek. Ani jsme se nenadáli a v tomto roce máme před sebou úplně poslední díl ojedinělého seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku. Po celých uplynulých dvanáct kalendářních měsíců jsme vám přinášeli dění, jenž nemá v této podobě konkurenci široko daleko.

V letopočtu 2022 se tedy Večerníku podařilo zvládnout všech jedenáct naplánovaných dílů, které k našemu potěšení dopadly na jedničku. „To se mohlo povést pouze díky nezměrné obětavosti za ty roky výborně sehraného týmu, který vždy pracuje v plném nasazení a jemuž velí naše externí redaktorka Aneta Křížová. Všem patří u příležitosti konce roku velké poděkování,“ vzkazuje Petr Kozák, šéfredaktor Večerníku. „Bez vás všech by to nešlo!“ přidala směrem k partnerům seriálu PROMĚNA IMAGE sama naše Večernice.

Tentokrát bylo velice chladné prosincové ráno, ale ani to nás od ničeho neodradilo. Měli jsme totiž jasný cíl, navést Terezku Abrahámovou správným směrem, co se stylu a image týče, a splnit jí její sen. Přála si cítit se dobře a připadat si jako modelka. Jako první jsme tedy začali výběrem oblečení, dále jsme zašli do optiky vybrat stylové brýle, poté se naší vítězky ujala kosmetička a kadeřnice. Vše pod dohledem kameramana a fotografa. Poslední část dne pak patřila focení a natáčení, které si patnáctiletá dívka vskutku moc užila. A nutno dodat, že při tom vypadala perfektně.

A jaké měla pocity ještě před začátkem dění? „Jsem hrozně nervózní, ale že budu až tak nervózní, to jsem nečekala,“ smála se žákyně deváté třidy základní školy. „Je to proto, že nevím, co se se mnou bude dít, ale věřím, že to za chvíli přejde a nervozita opadne,“ pokračovala.

Vzhledem k věku prosincové aktérky jsme se rozhodli pro drobnou změnu. V tomto věku preferuje spousta holek výrazné líčení, čímž vypadají starší, než jsou, hlavně pak reálné dívky vypadají úplně jinak. Tomuto jsme chtěli zabránit, a tak jsme v rámci proměny mladé slečny přistoupili spíše k nastavení vhodného stylu a lehčím úpravám, aby prokoukla, nikoliv vypadala o několik let starší. Na výraznější úpravy má ještě mnoho času, a je otázka, zda vůbec budou kdy potřeba. Než se podíváme na její změnu image, prozraďme o ní pár informací.

„Nemám v oblibě sukně a zelenou barvu. Styl oblékání mám spíše obyčejnější, takže ocením, když mi poradíte, jaký se ke mně hodí. Snažím se však o sebe pečovat, takže se lehce líčím. Začala jsem chodit ke kadeřnici, ve své volném čase ráda cvičím, dělám jiu-jitsu, běhám, dále cestuji, ráda nakupuji a trávím čas s kamarády,“ shrnula představení o sobě Tereza Abrahámová.

Prosincový díl jsme znovu pečlivě zmonitorovali od A do Z, tudíž co nenajdete zde, nabízí internetové stránky www.vecernikpv.cz. Čeká tam na vás také obsáhlá fotogalerie a video nejen z posledního letošního klání seriálu PROMĚNA IMAGE. K dispozici je i rozsáhlý archiv všech předcházejících pětasedmdesáti epizod.

  

1. krok – volba oblečení

Jako první jsme zavítali do prodejny H&M ve Zlaté bráně, kde naleznete nepřeberné množství nejnovějších trendů vhodných právě i pro naši mladou slečnu. „Terezka nosí spíše jednodušší styl oblečení, takže jsem se rozhodla přidat na barvách a dostat do jejího šatníku více moderních trendů. Jako první outfit jsem vybrala skládanou černou saténovou sukni s krémovou halenkou s jemnými vzory srdíček. Ačkoliv je nemá dle svých slov ráda, tato sukně jí perfektně sedla a v celém outfitu vypadala velice něžně,“ rozhodla se trochu pozměnit názor prosincové vítězky Aneta Křížová. Druhý outfit byl ryze zimní, a to rifle s růžovým teplejším svetříkem. „Tato barva Terezce moc sluší a hezky ji zvýraznila. Určitě by měla růžovou více zařadit do svého šatník,“ míní Večernice. Třetím modelem pak byla bílá košile a rifle. Tento styl je věčný, nikdy se neomrzí a zároveň působí čistě a na úrovni. „Jako poslední jsem jí oblékla moderní bílý kožíškový kabátek, doplněný o jemně růžovou šálu a rifle. Tento model dívku taktéž pěkně rozzářil. Myslím, že všechny outfity jí velice sedly, ze svého stávajícího stylu by se měla ubírat tímto směrem. Vybrané modely byly doplněny světlými kotníčkovými botami, které byly v případě zvolených outfitů univerzální,“ dodala Aneta Křížová.

 

2. krok – volba brýlí

Vyzbrojeny dobrou náladou jsme se všichni přesunuli k našemu tradičnímu partnerovi. Otevřely se nám dveře Optiky Wagner sídlící na náměstí E. Husserla a vřele se nás ujal majitel Radek Wagner. Záhy začal vybírat několikery slušivé a originální brýle. „V prosincové proměně jsme vybrali brýle, které potvrzují aktuální módní směr, za nimiž stojí ‚tvary‘ a jednoduchost. Je v podstatě jedno, zda-li jsou brýle výrazné nebo ne. Všichni se ubírají směrem, kde ubývá barev, ale naopak přibývají různé tvary, jež nebyly na běžném pořádku. Víceúhelníky, kombinace kulatých a hranatých křivek,“ poznamenal. „Zřejmé je to především z fotografií v našich krásných černo-bílých brýlích Etnia Barcelona, které jsou nejen velmi zajímavé a slušivé. Navíc Tereza je ve věku, kdy se nemusíme bát výraznějších kousků. Její rysy nám dovolily zvolit i extravagantnější tvary, dodaly jí na stylu a zvýraznily ji,“ doplnil spokojeně majitel optiky s tím, že slečně její nová image sluší a pěkně prokoukla.

3. krok: kosmetika a líčení

Prosincové PROMĚNY IMAGE se po čase ujala vždy milá a pečlivá Martina Klobouková. Její salon můžete najít v obecních prostorách nad hospodou v obci Dětkovice nedaleko Prostějova. „Základ správného líčení je příprava pleti, především dokonalé odlíčení od veškerých nečistot, prachu a zbytků make-upu. Poté přijde na řadu samozřejmě pleťový krém, který pleť ochrání, hydratuje a uzavře póry,“ prozradila své plány. Poté už se pustila do díla. „Pleť jsem na začátku vyčistila minerálním pleťovým tonikem, nanesla hydratační sérum a denní krém. Než jsem začala pracovat na make-upu, na obličej jsem ještě nanesla bázi pod make-up pro delší výdrž líčení a vyhlazení pórů. Slečna má normální až smíšenou pleť s občasnými pupínky, proto jsem kladla důraz na kvalitně provedený make-up a zakrytí případných nedokonalostí,“ popisovala Klobouková. „Dále jsem pleť lehce zapudrovala pro matný vzhled, vykonturovala bronzerem a tvářenkou na ‚jablíčka‘. Vzhledem k věku a typu slečny Terezky jsme se rozhodly zvolit decentnější oční stíny do jemných hnědorůžových tónů, čímž jsme zachovaly mladistvý vzhled. Do vnitřního víčka jsem dala světlý perleťový stín a tmavší odstín na vnější víčko. Řasenkou jsem zakončila líčení očí. Rty jsem na závěr nalíčila velmi decentní rtěnkou s růžovým nádechem,“ zakončila postup péče a líčení Martina Klobouková.

 

4. krok: barvení, stříhání a styling

Předposledním krokem byla úprava účesu a barvy. To proběhlo v kadeřnickém salonu Vlassalon ve Fanderlíkově ulici 5, kde se vítězky vánočního dílu seriálu PROMĚNA IMAGE ujala sympatická a zkušená Lenka Stejskalová. „Slečna Tereza má krásné, husté, nebarvené a zdravé vlasy zastřižené v jedné rovině. V jejím případě tedy nebylo potřeba silných a velkých změn. Takové vlasy je namístě jen podtrhnout, nikoliv do nich nějak výrazně zasahovat,“ pronesla rezolutně kadeřnice. Jelikož je Tereze 15 let, rozhodla se vlasy jen jemně prosvětlit v předních partiích, aby slečna nemusela navštěvovat kadeřnictví každý měsíc a udržela svůj mladistvý vzhled. „Záměrně jsem tedy nebarvila od vrchu hlavy, to by jí zbytečně přidalo roky. Po prosvětlení jsem vlasy sestříhala, aby účes působil odlehčeněji, zkracovala jsem především přední partie. Následně jsem v rámci stylingu vlasy vyfoukala, vyžehlila a konce jemně provlnila. Nový účes působil přirozeně a příjemně,“ konstatovala Lenka Stejskalová.

 

5. krok - odhalení a fotografování

Třešničkou na dortu bylo závěrečné focení a natáčení, kdy jsme jí umožnili užít si přes hodinku focení a natáčení v roli modelky. Ostych a nervozita patrné na začátku dne byly zapomenuty. Terezka zcela přirozeně pózovala a usmívala se jako profesionálka. Byla na ni pěkná podívaná. Její nová image se odrazila právě na focení, kde bylo jasně patrné, že nabrala zdravého sebevědomí a radosti z nového vzhledu.

 

Celý vánoční díl seriálu PROMĚNA IMAGE od PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku najdete v tištěném vydání, které je v prodeji od 19. prosince