Zítra to roztočíme, drahoušku! Název československé komedie z roku 1976 dobře seděl na první svátek vánoční. Tedy alespoň na několik set lidí. Ti se zúčastnili Vánoční jízdy ulicemi Prostějova. A ne jen tak ledajaké. Když vánoční, tak vánoční! Městem tak projížděly desítky a desítky vozidel od osobáků až po traktor, každé se stovkami až tisíci vánočních světýlek. Prostějovem se pak neslo i nezbytné troubení. Stejně jako santovské „Hou, hou!“.

Trasa začínala u OC Albert v Plumlovské ulici. A o nějaké dvě a půl hodiny později končila rovněž na parkovišti u marketu, tentokrát to byl Kaufland v Konečné ulici. Během jízdy se ukázalo, že někteří jezdci a jezdkyně ke světélkům přidávají i něco navrch. V Prostějově jste tak mohli vidět spousty „Santů“, stejně jako jezdce na saních, zároveň na autě. Nechyběl ani vánoční vláček. A třeba takový Aleš Dostál vezl dokonce na přívěsném vozíku živý dárek. „Připravoval jsem se na akci dlouho, dá se říct týdny. Něco už jsem měl nachystané z loňska, na jízdě nejsem poprvé,“ prozradil Večerníku s tím, že žárovičky raději ani nepočítal. „Akce se mi líbí, je to hodně o setkávání,“ poznamenal mladý muž.

Zatímco u Kauflandu jízda končila, zábava nikoli. Vánoční nadšenci vystoupili z aut, přišli se přivítat. Neřidiči si i tu a tam něco popili. Navíc auta na parkoviště přijížděla ještě dlouho poté, co dorazila ta první. „Je to moc pěkná akce, chodíme pravidelně,“ uvádí Zdenka, která byla jedním z mnoha pozorovatelů Vánoční jízdy. Měla ale i jednu výtku. „Bohužel to nevynikne tolik, když se kolona aut na několika místech rozpojila. Škoda,“ zhodnotila žena. Vánoční jízda aut proběhla pouhý den poté, co naopak městem projela svátečně laděná kolona motorek.