Jak na Nový rok, tak po celý rok? Tak to by si Anetta Hýžďalová asi odpustila. Dvaadvacetiletá maminka totiž prakticky celý první den roku 2023 strávila na porodním sále.

Úplný konec dne však pro ni byl nádherný. Ještě před půlnocí se jí narodila malá Viktorka. „Náročné to bylo, ale když už máte ten uzlíček štěstí v náručí, tak na všechno, co bylo předtím, rychle zapomenete,“ prohlásila nedlouho po porodu maminka prvního dítěte narozeného letos v Prostějově.

Malá Viktorka dle předpokladů měla na svět přijít až 5. ledna, nakonec si přece jen trochu pospíšila a poprvé si zakřičela na Nový rok, a to přesně ve 22:52 hodin. Na cedulce s jejím jménem v prostějovské nemocnici se díky tomu zaskvěla výrazná jednička. „Tatínek mého přítele se také narodil 1. ledna, takže Viktorka bude slavit narozeniny společně s dědečkem. Když jsme si s ním na Silvestra přáli do nového roku, tak jsme si mysleli, že už to nestihneme. A nakonec to těsně vyšlo,“ radovala se Anetta Hýžďálová, která nedlouho po novoročním probuzení zamířila do porodnice. „Asi půlhodinu před polednem mi praskla voda, tak jsme odvezli ke známým pejska a spěchali do porodnice,“ ohlédla se vyučená kadeřnice. Tatínek Václav, který již předtím oslavoval Silvestra a vstával tedy pozdě, tak měl hned v první dny nového roku další důvod k oslavám. „Viktorka bude určitě zdravá, postarali jsme se o to,“ prohlásil hrdě.  

Přestože mladá maminka loni oslavila teprve dvaadvacáté narozeniny, se svým pětadvacetiletým přítelem už má ledacos za sebou. „Jsme spolu už sedm let, pět let společně bydlíme,“ prozradila Anetta Hýžďalová s tím, že na letošní léto mladý pár plánuje svatbu. Tatínek Václav, který po absolvování Střední řezbářské školy v Tovačově našel uplatnění v úspěšné prostějovské nábytkářské firmě, byl z miminka rovněž nadšený. „Určitě budu se vším pomáhat, ostatně už jsem si na to vzal dva týdny otcovské dovolené,“ dušoval se.

Na nadcházející léto mladý pár plánuje svatbu. „Další miminko? Na porodním sále jsem něco takového radikálně odmítla. Ale už teď to začínám vidět trochu jinak. Asi by nebylo dobré, kdyby byla Viktorka sama,“ usmála se maminka prvního letošního prostějovského miminka.