Velkou událostí byl v sobotu školní ples v Dubanech. Místní sokolovna byla narvaná k prasknutí. Ples byl totiž nejen příležitostí se potkat se známými nebo si zatancovat, popít či to vše dohromady. Hlavním bodem programu bylo pomalé loučení deváťáků se základní školní docházkou. A bylo velkolepé.

 

Na plese totiž nechybělo předtančení. Ani taneční kreace právě žáků deváté třídy ze ZŠ Vrbátky. Zaujal především tanec ala Waka waka. Ti, co se zapojili, se dočkali velkého potlesku. „Po koronavirvých letech, kdy jsme to měli loni hodně omezené, je to prostě skvělé. Navíc ta naše devítka teď, to jsou fakt moc fajn děcka. A opravdu si to užívají, oni i my,“ usmíval se ředitel základní školy Michal Zapletal.

Do organizování akce se zapojila škola, klub přátel školy, také rodiče. a sami žáci. Akce nalákala spoustu lidí, taneční parket byl často naplněn k prasknutí. Stejně tak bar a „peklo“, které nabídlo třeba řízek s bramborovým salátem. Plný byl ovšem také stůl určený pro odměny do tomboly. A často ne ledasjaké. „Máme zde dva mobilní telefony, jeden za devět a druhý za sedm a půl tisíce. A jak vidíte sám, tak tombola je opravdu velmi bohatá. Všem sponzorům bych chtěl poděkovat. Zapojili se nejen rodiče žáků, místní podnikatelé, ale také naši dodavatelé. Myslím si, že se to po všech stránkách povedlo,“ konstatoval ředitel.

Tanečníci vypadali rovněž spokojeně. Dobře se bavili, byl slyšet smích. A vidět nadšení, a to u všech generací. Kamenem úrazu se ale u některých návštěvníků stalo štěstí. I když výher v tombole nebylo málo, někteří účastníci jej zkrátka neměli. „Ples je fajn. Akorát jsem dala spoustu peněz za lístky do tomboly. A vyhrála jen jednu cenu,“ posteskla si s úsměvem matka absolventa školy.

 

Reportáže z víkendových plesů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 16. ledna