S tématem Nebesa se rozhodli jít letos do plesání studenti Cyrilometodějského gymnázia v Prostějově. A místo činu? Tradičně Společenský dům. V něm se v sobotu sešlo téměř tisíc studentů, vyučujících, rodinných blízkých a také absolventů. Cíl? Pro většinu přítomných stejný – užít si ples a taky zajistit, aby si jej užili sami studenti oktávy.

 

Právě ti byli za hrdiny dne. Nechyběl totiž slavnostní nástup a představení budoucích maturantů. Stejně jako stužkování. Klasikou je také maturitní film, tentokrát měli „oktaváni“ spasit svět. A jako vždy to ve filmu tak trochu odskákal ředitel. Pavel Polcr byl v jedné scénce svázán a taky zahlušen lepicí páskou. „No bylo to natáčení o víkendu se studenty. Parádní věc, vždycky do toho filmu jdu rád,“ říká se smíchem Pavel Polcr.

Spokojený ale mohl být také s průběhem plesu. Vyskytlo se minimum incidentů, naopak se účastnila spousta lidí. Atmosféra byla podtržená tím, že CMG je dodnes malou školou, kde se všichni navzájem znají. A později během večera také tombolou. Tehdy si přítomní ze sálu odnášeli velké balení krmení pro psy ale také třeba poukazy na pobyt pro dva v pivních lázních nebo let kluzákem. „Za mě super ples, užívám si to. I nástup se povedl, všechno vyšlo, jak mělo,“ byl spokojený jeden z maturantů Tomáš.

 

Reportáže z dalších víkendových plesů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. ledna