Opravdu vydařený, ale také náročný víkend za sebou mají v Tištíně. Pod záštitou klubu přátel školy ve spolupráci s obcí byl celý víkend určen akcím v místní sokolovně. Sobotní večer patřil Tradičnímu plesu, který se po třech letech opět vrátil na scénu, a v neděli si zase zadováděli ti nejmenší, ty čekaly šibřinky a bohatý program k tomu. Po dvou zrušených ročnících tak bylo zase živo.

 

Plné ruce práce měli především pořadatelé. Nejprve vyzdobili sokolovnu na Tradiční ples a poprvé po delší odmlce způsobené covidem to v sále zase společensky žilo. K poslechu i tanci zahrála kapela Peter´s Music, nechyběl také doprovodný program, chutné občerstvení a bohatá tombola. Tančilo a bavilo se tak až do pozdních nočních hodin a domů odcházeli všichni spokojení. „Jsem ráda, že jsme se opět mohli vrátit k plesové sezóně, která k začátku roku neodmyslitelně patří. Měla jsem trošku obavy, zda se lidé po delší pauze vrátí k předchozím aktivitám, ale jasně se ukázalo, že už kulturní vyžití scházelo opravdu všem,“ prozradila s uspokojením starostka městyse Alena Wagnerová.

Tím však víkendový program v městysi zdaleka nekončil, nedělní odpoledne bylo pro změnu zaměřené na děti, na něž čekaly dětské šibřinky. Pořadatelé z klubu přátel školy tak měli co dělat, aby plesovou výzdobu nahradilo dětské téma, ale vydařilo se vše náramně. K šibřinkám zde patří živá hudba a ta nechyběla ani letos. Děti si pak užily skvělý program společně s Míjou a její minishow, který si nenechali ujít nejen ti nejmenší ve zcela zaplněné sokolovně. Nespočet masek a skvělou atmosféru si tak pochvalovali nejen místní, ale i přespolní, kteří na akci za zábavou neváhali přijet. „Děti zaplnily areál a znovu se nám potvrdilo, že živá hudba je pro ně tím pravým. Myslím si, že si všichni užili skvělé odpoledne plné zábavy a zimní počasí ho jen dokreslilo. Největší poděkování směřuji členům klubu přátel školy, kteří zvládli vše zase perfektně. Bylo vidět, že za poslední dva roky nic nezapomněli,“ doplnila starostka.

 

Reportáže z dalších víkendových plesů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. ledna