Mít na plese kapelu, ve které hraje přes deset muzikantů, se v dnešní době jen tak někomu nepoštěstí. Právě to nabídl v pořadí 41. hanácké bál, který se konal uplynulou sobotu 21. ledna v kostelecké sokolovně. K tanci i poslechu hrála početná kapela Vřesovanka z nedalekých Vřesovic. Ples se konal zejména díky obětavosti členů místního folklórního souboru Kosíř, který v létě oslavil 40. výročí svého vzniku. A Večerník byl u toho! 

Jubilejní 40. hanácké bál se konal už v roce 2019, od té doby měl ples nucenou přestávku.  „Když jsme jej na podzim plánovali, tak jsme si říkali, zda o něj lidé vůbec ještě budou mít zájem. Díky bezmezné obětavosti našich členů se vše podařilo dotáhnout do konce. Co se týče návštěvnosti, tak není špatná, ale věříme, že příští rok bude ještě lepší,“ zhodnotil Miroslav Zapletal, který se letos na podzim stal předsedou pořádajícího folklórního souboru Kosíř.

 

 

 

Reportáže z dalších víkendových plesů najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 23. ledna