To je aspoň tradice! Už 63 let pořádá okresní myslivecký spolek svůj ples. Ten letošní se opět konal v kulturním domě v Čelčicích. Návštěvníky lákal zejména na pochoutky ze zvěřiny a neobyčejně bohatou tombolu s možností odnést si domů třeba daňka, srnku či divočáka. A tak se po všech 380 vstupenkách na tuto oblíbenou akci jen zaprášilo. U toho prostě Večerník nemohl chybět.

Myslivci si letos připomínají 100 let od založení Českomoravské myslivecké jednoty. Skutečně s plnou parádou to mohli oslavit na fantasticky navštíveném Mysliveckém plese. Přestože rozlehlý parket se neustále utěšeně plnil lidmi tancujícími na hudbu skupiny Romantica, snad ještě větší zájem byl o svíčkovou z jelena, pečeného divočáka, nudličky ze zvěřiny či tradiční guláš. Chutná večeře přitom byla přímo součástí vstupenky.

Zaslouženou pozornost rovněž vzbuzovala opravdu bohatá tombola, v níž se sešli dva daňci, dvě srnky, osm divočáků, patnáct zajíců, třicet bažantů či dvacet kachen. Celkem lidé mohli vyhrát některou z úctyhodných 260 cen, vstupenky pak šly do slosování o dalších 25 velkých cen. „Sezóna pro nás nebyla úplně dobrá, drobné zvěře spíše ubývá, je to i tím, že někteří dravci jako například krkavci jsou chráněni a tím pádem se přemnožili,“ zhodnotil Jaroslav Mráček, předseda pořádajícího OMS Prostějov, který v souvislosti se stoletým výročím plánuje na konec letošního června velkou akci na prostějovské náměstí. „Myslivost rozhodně není pouze o střílení zvěře.  Mnohonásobně více času strávíme péčí o zvěř i les. Zvířata pravidelně dokrmujeme, také každoročně vysadíme stovky stromů,“ upozornil Mráček.

Nebude trvat dlouho a myslivci se do Čelčic opět vrátí. V sobotu 18. a v neděli 19. března se ve zdejším kulturáku bude konat tradiční výstava trofejí zvěře ulovené na Prostějovsku. I tentokrát nebude chybět oblíbená myslivecká kuchyně.