Plesová sezóna je v plném proudu. I v závěru ledna se na Prostějovsku konala celá řada plesů a bálů. Rušno bylo třeba v sokolovně v Čechovicích. Sem se sjeli místní i přespolní, zejména však příznivci hasičů. Ty připomínal u pódia jasně viditelný prapor místních hasičů. „Máme předtančení, volnou zábavu, dole diskotéku… Hasičský program ale vyloženě nemáme,“ vypočítává starosta sboru Josef Chromec.

Ples začal s úsměvem. Brzy se ujal role moderátora a popřál přítomným, aby se dobře bavili. Ke spokojenosti měl přitom důvod. „Vypadá to dobře, máme prodaných 151 lístků, tak jsme spokojení. A někteří lidé ještě chodí. Hodně se to obměnilo, myslím návštěvníky. Tentokrát přišla spousta mladých lidí,“ uvedl pro Večerník. Sál a přísálí se plnily pozvolna. Po osmé už ale bylo téměř plno. V průběhu taneční zábavy holdovali účastníci pivu nebo zašli do „pekla“. Vedle baru našli pod pódiem také zvěřinové dobroty jako dančí guláš a taky zvěřinové řízky. Nechyběl ani bramborový salát.

Program obstarala skupina Trio plus. Ve tříčlenném složení dělala čest svému názvu. A pak začala hrát. Na úvod třeba Miley Cyrus, Grošáky a také KsindlX. Lidé se ovšem na parket odvážili postupně. Přesto jej při čtvrté či páté písničce už dokázali zaplnit. „Jsem zde úplně poprvé, s přítelem. Nikdy jsem zde nebyla. Těším se, že si zatancuji,“ říká žena, která se představila jako Martina, zatímco opodál podnikali nadšenci do cen z tomboly útoky na lístky. Ta byla bohatá, převažovala tradiční plesová cena, tedy alkohol. Byla ale možnost vyhrát také cibuli, jablka nebo zahrádkářské potřeby. Mezi hlavními cenami byl zájezd či mikrovlnka. „Podpořili nás hodně sponzoři, někteří přispěli finančně, jiní darem do tomboly,“ vzkázal Josef Chromec.