Na zabíjačkové hody se mohou v sobotu těšit ve Vřesovicích. Kromě řady teplých i studených dobrot v průběhu celého dne se mohou návštěvníci těšit i na bohatý doprovodný program. Chybět nebude živá hudba v podání kapely Pozdní sběr od 13.00 hodin a od 15.00 hodin bude pokračovat program v místní Orlovně. Scházet samozřejmě nebudou ani různé pochutiny, které k zabíjačce neodmyslitelně patří a každý si bude moci dobroty zakoupit i domů.

Akci pořádá Obec Vřesovice společně s místní farností a Základní a mateřskou školou. Veškerý výtěžek z této akce pak poputuje na pomoc Ukrajině. Kromě finančních darů mohou návštěvníci darovat také řadu dalších věcí. „V průběhu celé akce můžete také darovat nové nebo použité oblečení pro děti a vojáky na Ukrajině. Darované oblečení můžete nosit ještě v průběhu následujících týdnů, máme zajištěn průběžný odvoz do Poltavy. Tam budou potřebné věci rozděleny a následně převezeny do oblastí Chersonu, Charkova, Izyumu, Bakhmutu,“ prozrazuje vedení obce v pozvánce na akci.

Pro děti: bundy, kabáty, svetry, kalhoty, palčáky, čepice, trička, ponožky, šaty, hračky, trvanlivé sladkosti.  

Pro zraněné vojáky: trička, kalhoty, pantofle, ponožky, spodky, kabáty. Zraněným vojákům se v nemocnici prostě rozstřihnou šaty a není je do čeho převlékat.